Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ευρεία σύσκεψη για το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων
Ευρεία σύσκεψη για το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

Ευρεία σύσκεψη για το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 στο Πνευματικό Κέντρο του ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, με σκοπό την ενημέρωση για την πορεία της υγείας των τροφίμων που νοσηλεύονται με Covid-19 στο και τον καθορισμό των όρων επιστροφής τους στο Σουρλίγκειο Καναλίων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

1)    Ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος, αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης.

2)    Ο  Ιωάννης Κόκορης, παθολόγος – εντατικολόγος, δ/ντής ΜΕΘ, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου.

3)    Ο Ιωάννης Καραμέτος, γενικός ιατρός – δ/ντής ΤΕΠ, δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

4)    Ο  Παύλος Πάνος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Βόλου.

5)    Ο  Μιχαήλ Βασιλικός, νομικός σύμβουλος της  Μητροπόλεως Δημητριάδος.

6)    Ο Ιωάννης Μόσχος, διευθυντής του Γηροκομείου Καναλίων.

7)    Ο  Γεώργιος Λύκας, γενικός παθολόγος- θεράπων ιατρός του Ιδρύματος.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε εκ νέου η άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει προκύψει στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων.

Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση για την πορεία της υγείας των 20 τροφίμων που νοσηλεύονται με Covid-19 στο Νοσοκομείο  Βόλου και των 8 τροφίμων που παραμένουν αρνητικοί στον Covid-19 και εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

Σχετικά με όσους πρόκειται να λάβουν εξιτήριο από το και να επιστρέψουν στο Ίδρυμα αποφασίστηκαν τα εξής:

Α) Να τηρηθούν με αυστηρότητα οι  οδηγίες του ΕΟΔΥ που καθορίζουν τον ακριβή χρόνο επιστροφής των τροφίμων που έχουν νοσήσει από Covid-19, έχουν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο και έχουν αποθεραπευθεί.

Β) Οι τρόφιμοι που έχουν αποθεραπευθεί ή εξακολουθούν να νοσούν με ήπια Covid-19 και θα λάβουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Βόλου, στο προσεχές χρονικό διάστημα, είτε θα επιστρέψουν σταδιακά στο Ίδρυμα και θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τη συνέχιση της αποθεραπείας τους, είτε θα μεταφερθούν για περαιτέρω νοσηλεία, εάν η κλινική εικόνα τους το επιβάλλει, σε άλλες νοσηλευτικές δομές σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και με γνώμονα την ταχύτατη αποκατάσταση της υγείας τους και την ομαλή και ασφαλή επιστροφή τους στο Ίδρυμα.

Η διοίκηση του Ιδρύματος ευχαριστεί για μία ακόμη φορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του για τον καθημερινό αγώνα που δίδουν για την θεραπεία όλων των νοσηλευομένων τροφίμων, συμπαρίσταται σε όλους τους συγγενείς των τροφίμων, κατανοώντας την καθημερινή αγωνία τους για την αποκατάσταση της υγείας των προσφιλών τους προσώπων. Επίσης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς όλους τους συγγενείς των τροφίμων που κατέληξαν και συμμετέχει προσευχητικά στο βαρύτατο πένθος τους.

Τέλος, ευχαριστεί όλες τις εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες, το σύνολο των φορέων, όλα τα φυσικά πρόσωπα και ιδιαιτέρως το Γηροκομείο Βόλου για την αμέριστη συμπαράστασή τους και την καθημερινή στήριξη και συνεργασία τους στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης καταστάσεως.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση