Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Εβδομαδιαίες επαφές και συναντήσεις του δημάρχου Σκοπέλου
Εβδομαδιαίες επαφές και συναντήσεις του δημάρχου Σκοπέλου

Εβδομαδιαίες επαφές και συναντήσεις του δημάρχου Σκοπέλου

Την εβδομάδα που διανύσαμε ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραστεί σε  προγραμματισμένες συναντήσεις.

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου επισκέφτηκε την πρόεδρο του ΕΟΤ   Άντζελα Γκερέκου και τον γενικό γραμματέα Τουρισμού νσταντίνο Λούλη στους οποίους υπέβαλλε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου, με σκοπό την χρηματοδότηση των υποβληθέντων προτάσεων.
Ο Αναλυτικός Κατάλογος του Προγράμματος μαζί με τον προϋπολογισμό του, θα δοθεί σύντομα προς δημοσίευση και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης χρηματοδότησης του Τουριστικού Προγράμματος από τον ΕΟΤ, ο οποίος διαχειρίζεται και εγκρίνει τη δαπάνη Προγραμμάτων Τουριστικής Προβολής και Διαφήμισης.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλλει εγγράφως ο Δήμος μας, κήρυξε το νησί  σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Για αυτόν τον λόγο, ο δήμαρχος Σκοπέλου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης Θεόδωρο Λιβάνιο, με τον οποίον συζήτησαν για την έκτακτη Επιχορήγηση που θα δοθεί στους από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί μας.

Υπήρξε συνεννόηση για πλήρη καταγραφή των ζημιών σε δυο στάδια:

  • Όσον αφορά τις που υπέστησαν οι Δημοτικές Υποδομές, θα συνταχθεί αναλυτικός κατάλογος των ζημιών με φωτογραφικό υλικό, ώστε να δοθεί αποζημίωση στον Δήμο.
  • Όσον αφορά τις Ιδιωτικές ζημιές, θα συσταθεί η κατά νόμου επιτροπή, η οποία θα καταγράψει όλες τις ζημιές, τα κόστη και μαζί με τεκμηριωμένα στοιχεία, θα προχωρήσει στην αποζημίωση των πολιτών.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, συμμετείχε στην Ιδρυτική Συνέλευση που αφορούσε την δημιουργία του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο θα ιδρυθεί στην Ζάτουνα της Αρκαδίας όπου ήταν ο εξορίας του κατά την περίοδο της Δικτατορίας και υπέγραψε το Καταστατικό ως Ιδρυτικό Μέλος μαζί με άλλες 50 περίπου προσωπικότητες.

Επιστρέφοντας στην Σκόπελο, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου παραβρέθηκε στην συγκάλεση της Τοπικής Συνέλευσης στο Πολύκεντρο του Ν. Κλήματος και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στην Τοπική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του Κώστα Ουρανίτσα στο , που είχαν σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για τις κινήσεις που έγιναν στην Αθήνα, καθώς για τις επόμενες ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν.

Κατά τη διάρκεια των Τοπικών Συνελεύσεων πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση των Επιτροπών, στις οποίες συμμετέχουν τόσο μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, όσο και δημότες. Σε αυτές θα μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες για να δηλώσουν τις που έχουν υποστεί, ώστε να γίνει η καταγραφή των ζημιών και στην συνέχεια ο Δήμος να προωθήσει τις αιτήσεις αποζημίωσης.

Οι παρευρισκόμενοι σε αυτές τις Τοπικές Συνελεύσεις είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση), που έχει καταθέσει ο Δήμος Σκοπέλου, καθώς και για την πορεία του.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στάλθηκε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η μελέτη της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Σκοπέλου, η οποία έχει επίσης κατατεθεί και στο ΟΧΕ, ώστε να υπάρχει εναλλακτική επιλογή και περισσότερες πιθανότητες έγκρισης χρηματοδότησης της συγκεκριμένης μελέτης.

Η εβδομάδα έκλεισε με την σημερινή παρουσία του δημάρχου Σκοπέλου στην Ιδρυτική Συνέλευση του Συλλόγου «ΕΘΟΣ – ΤΑΚΗΣ ΜΟΣΧΟΣ», κατά την οποία διαβάστηκε το Καταστατικό και υπέγραψαν τα Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου, μεταξύ των οποίων είναι και ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα το διάστημα 16-18  Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα, ένα Διεθνές Συνέδριο που αφορά τη «Διαχείριση των Επισκέψιμων Ενάλιων Χωρών Πολιτιστικής και ς Κληρονομιάς» και τελείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προωθήσει την καινοτομία στη βιομηχανία Καταδύσεων, να βελτιώσει την εμπειρία των Δυτών μέσω καινοτόμων Υπηρεσιών και Τεχνολογιών Κατάδυσης, να προσελκύσει τους επισκέπτες που επιλέγουν τον Καταδυτικό Τουρισμό και να εισάγουν το κοινό στην Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά μέσω της 3D απεικόνισης σε Μουσειακές Εκθέσεις και στα Κέντρα Ενημέρωσης και Ευαισθητος Κοινού (ΚΕΕΚ)

Το έργο είναι πρωτοπόρο, επιδιώκει την ενοποιημένη και διατήρηση της Υποθαλάσσιας ς και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και θα βοηθήσει τις Νησιωτικές Οικονομίες να ευημερήσουν υιοθετώντας ένα βιώσιμο γαλάζιο μοντέλο για την Τουριστική Ανάπτυξη, προστατεύοντας ταυτόχρονα το Θαλάσσιο Οικοσύστημα.

Σε αυτό το Διεθνές Συνέδριο θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, μέλη του Καταδυτικού Κέντρου Σκοπέλου και ο περιβαλλοντολόγος – δύτης Μάριος Γιανουράκος, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σύνολο των εργασιών του Συνεδρίου και να ανταλλάξουν απόψεις σε προβλήματα και λύσεις που αφορούν την Διαχείριση της Ενάλιας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

"Αλιεύοντας" την είδηση