Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Εβδομάδα Πρόληψης Υγείας Παιδιού & Εφήβου στον Πεζόδρομο  Βελεστίνου
Εβδομάδα Πρόληψης Υγείας Παιδιού & Εφήβου στον Πεζόδρομο  Βελεστίνου

Εβδομάδα Πρόληψης Υγείας Παιδιού & Εφήβου στον Πεζόδρομο  Βελεστίνου

 

 

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μαζί με τις Κοινωνικές Δομές (Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου) διοργανώνουν την Εβδομάδα Πρόληψης Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου από 29/5 έως 2/6/2023,  στον χώρο ΚΑΠΗ- Πεζόδρομος Βελεστίνου.

Σε αυτή την εβδομάδα πρόληψης  συζητώντας με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου επιλέχθηκε να είναι πολυθεματική προσπαθώντας, έτσι, για περισσότερες ιατρικές –παραϊατρικές ειδικότητες .

Οι μαθητές θα μπορούν να εξετασθούν από τους παιδιάτρους (Αναστασίου Αναστασία, διευθύντρια Νοσοκομείου Βόλου, Λάμπρη Μαρία, παιδίατρος του Κ.Υ. Βελεστίνου, φυσικοθεραπευτές εκπρόσωποι του Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, ορθοπεδικό, Ιωάννη Γκότση), να συμμετέχουν στις δράσεις των  ψυχολόγων  των κοινωνικών Δομών και στα screening test των λογοθεραπευτών (εκπρόσωποι του Συλλόγου Λογοθεραπευτών) και να συζητήσουν οι γονείς μαζί τους.

Ο πνευμονολόγος Χρήστου Κωνσταντίνος θα μιλήσει στους μεγαλύτερους μαθητές  για το κάπνισμα.

Τα παιδιά θα μπορούν να εξετασθούν από την δερματολόγο κα. Χονδροδήμου και τον αλλεργιολόγο κ.  Τάσιο.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί των κοινωνικών δομών θα συζητήσουν με τους γονείς για τα θέματα που ενδιαφέρουν για τη σύσταση  μιας οργανωμένης συμβουλευτικής γονέων .

Στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει ενημέρωση των από το Σωματείο κινητικά αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Για τον σωστό συντονισμό είναι απαραίτητο να κλείσουν οι γονείς ραντεβού στο τηλ. 2425023794 για τις που τους ενδιαφέρουν και τις ώρες και ημέρες που θα βρίσκονται οι παραπάνω ειδικότητες.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση