Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Ερώτηση Αθ. Λιούπη για την παραχώρηση χρήσης καλλιέργειας εκτάσεων της πρώην Λίμνης Κάρλας
Ερώτηση Αθ. Λιούπη για την παραχώρηση χρήσης καλλιέργειας εκτάσεων της πρώην Λίμνης Κάρλας

Ερώτηση Αθ. Λιούπη για την παραχώρηση χρήσης καλλιέργειας εκτάσεων της πρώην Λίμνης Κάρλας

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση χρήσης των επιδεκτικών καλλιέργειας εκτάσεων της πρώην Λίμνης Κάρλας, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Αθ. Λιούπης.

Ο βουλευτής αναφέρει:  Σύγχυση επικρατεί με την παραχώρηση χρήσης των επιδεκτικών καλλιέργειας εκτάσεων της πρώην λίμνης Κάρλας. Καθώς ο διαθέσιμος χρόνος που απομένει στη φετινή καλλιεργητική περίοδο λιγοστεύει, η αγωνία των καλλιεργητών
συνεχώς μεγαλώνει αναφορικά με την αξιοποίηση των εκτάσεων, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για τους αγρότες της περιοχής.

Εγκλωβισμένες, όμως, είναι και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας μη γνωρίζοντας αν μετά την 1 η Νοεμβρίου 2019 θα παραχωρήσουν ή όχι τις συγκεκριμένες εκτάσεις.

Η διαδικασία παραχώρησης των ως άνω εκτάσεων – σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 4061/2012- ξεκίνησε για τη Μαγνησία από 05-04-
2019 και για τη Λάρισα από 08-05-2019, με ηλεκτρονική ανάρτηση των αγροτεμαχίων προς παραχώρηση στην σελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ.. Τα αγροτεμάχια έχουν κατατμηθεί σε τεμάχια των 20-25 στρεμμάτων περίπου, λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα μέχρι τώρα κατάσταση, καθώς και τα αιτήματα των ενδιαφερομένων της περιοχής.

Η ανωτέρω διαδικασία δεν προχώρησε, επειδή εν τω μεταξύ δόθηκε παράταση έως 31-10-2019 στις προηγούμενες παραχωρήσεις (άρθρο 221 του Ν. 4610/2019 (Α΄70)), οι οποίες γίνονταν ουσιαστικά με την εφαρμογή της ΠΥΣ95/1975
(Α΄98).

Στη σελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. -παρόλο που δεν έγινε δημόσια ανακοίνωση της ανάρτησης- υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες αιτήσεις ενδιαφερόμενων φορέων και ιδιωτών.

Με έγγραφη αναφορά τους, τόσο η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, όσο και ο υφιστάμενός της, διευθυντής Πολιτικής Γης, Γεώργιος Αγραφιώτης, ζητούν άμεση ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου, προκειμένου να υπάρξει απρόσκοπτη παραχώρηση των εκτάσεων στη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Επίσης, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου παρακαλεί όλους τους αρμόδιους να λάβουν υπόψη τους τις προτάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να δοθεί μία δίκαιη, βιώσιμη, οικολογική και μόνιμη λύση σε ένα θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους αγρότες της περιοχής.

Ο κ. Λιούπης ζητά να πληροφορηθεί:
1. Θα δοθεί νέα παράταση από το Υπουργείο μετά τις 31-10-2019;
2. Οι αιτήσεις των καλλιεργητών, θα ληφθούν υπόψη, θα ακυρωθούν ή θα
υποβληθούν νέες αιτήσεις;
3. Όσοι δεν υπέβαλαν αιτήσεις, επειδή δεν έγινε δημόσια ανακοίνωση της
ανάρτησης, θα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης;
4. Τελικά ποια είναι η διαδικασία που προτάσσει το Υπουργείο;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνίαση κλοπής καταστήματος - https://t.co/7wBmbQWYdg -

  • Ένας τραυματίας από εκτροπή αυτοκινήτου στην εθνική οδό - https://t.co/56LADLs2Rz -

  • Πότε ένα κρούσμα θεωρείται ύποπτο για κορωνοϊό - https://t.co/f00fWXK1PS -

"Αλιεύοντας" την είδηση