Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στον  Δήμο  Ρήγα Φεραίου

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Καθημερινά συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι καθαρισμού ρεμάτων σε περιοχές Δήμων του Νομού Μαγνησίας. Στο πλαίσιο του έργου «Κατεπείγουσες εργασίες καθαρισμού υδατορεμάτων Δήμου Ρήγα Φεραίου», προϋπολογισμού 145.423,73 €, εκτελούνται εργασίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων και συγκεκριμένα εργασίες καθαρισμού ρεμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την αποκατάσταση της παροχετευτικότητας τους.

Οι εργασίες αφορούν στην απομάκρυνση φερτών υλικών από την κοίτη και τα πρανή των ρεμάτων, κοπή εκριζωμένων δέντρων και κλαδιών τα οποία μεταφέρονται από τα ύδατα και φράζουν τη διατομή του ρέματος κ.α.
 
Ειδικότερα, αντικείμενο τη εργολαβίας, όπως ορίζεται στη σύμβαση του έργου, είναι ο καθαρισμός ρεμάτων, δηλαδή απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή για την απρόσκοπτη ροή των υδάτων. Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται:
·                     Κοπή και απομάκρυνση μη υγιών δέντρων, όπου αυτό είναι απαραίτητο, κατόπιν σχετικής άδειας από το ή τον αρμόδιο Φορέα, τα οποία βρίσκονται στην κοίτη και τα πρανή των ρεμάτων. Τα δέντρα θα πρέπει να κοπούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μη διαταραχθούν τα πρανή και η κοίτη των ρεμάτων. Ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.
·Απομάκρυνση από την κοίτη και τα πρανή των ρεμάτων, των φερτών υλικών καθώς και κοπή εκριζωμένων δέντρων και κλαδιών τα οποίο μεταφέρονται από τα ύδατα και φράζουν τη διατομή του ρέματος.
· Απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από οχετούς προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή τους.
·  Αποκατάσταση – διαμόρφωση των πρανών του ρέματος στις θέσεις όπου παρατηρούνται διαβρώσεις.
 
Την παρούσα χρονική στιγμή εκτελούνται εργασίες σε ρέματα:
·Σαλασαριώτης (Στεφανοβίκειο)
·Κουμάσι (Κανάλια)
·Κεντρικό ρέμα Βελεστίνου (Βελεστίνο)
ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ρέμα Σκλάβος ανάντη του εγκάρσιου τεχνικού διάβασης της Ε.Ο.

Σε της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα ανέφερε «Καθημερινά γίνονται παρεμβάσεις σε ρέματα του Νομού μας που αφορούν στον καθαρισμό τους, προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες».

?

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση