Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Επιτυχής η ανοιχτή ενημέρωση για την ψυχική υγεία στο Κεραμίδι Δήμου Ρήγα Φεραίου
Επιτυχής η ανοιχτή ενημέρωση για την ψυχική υγεία στο Κεραμίδι Δήμου Ρήγα Φεραίου

Επιτυχής η ανοιχτή ενημέρωση για την ψυχική υγεία στο Κεραμίδι Δήμου Ρήγα Φεραίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή ενημέρωση για την ψυχική υγεία στο την Τετάρτη 25/5/2022.

Σε μια φορέων των Κοινωνικών δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο σπίτι με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής υγείας «ΔΙΟΔΟΣ» έγινε ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχονται στον Δήμο σε μια όμορφη συζήτηση στην πλατεία του χωριού. Λειτούργησε ως ομάδα με ερωτο-απαντήσεις, συζητώντας για την σημασία της αυτογνωσίας.

Η συντονίστρια των Κοινωνικών δομών, Αντωνία Χασιώτη τόνισε: «Αυτογνωσία είναι το να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του, δηλαδή τις σκέψεις που κάνει, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του, τα κίνητρα και τις επιθυμίες του, τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του, τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα βασικό βαθμό αυτογνωσίας, η οποία όμως μπορεί να μην είναι ακριβής, δηλαδή μπορεί να νομίζουμε άλλα πράγματα για τον εαυτό μας από αυτά που ισχύουν πραγματικά. Σημαντικό ρόλο στην αυτογνωσία παίζει και η μας: Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν διαστρεβλωμένη, αρνητική εικόνα για τον εαυτό τους, που μπορεί να απέχει από λίγο έως πολύ από την πραγματικότητα». Ο Στόχος μας, η γνωριμία με τους ειδικούς και η δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας με τις δομές μας φροντίζοντας για την διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας. Άλλωστε σύμφωνα με τον ΠΟΥ: Υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία  ασθένειας ή αναπηρίας».

Επίσης, η ίδια αναφέρει: « Ευχαριστούμε την τοπική σύμβουλο, Βλασταρίδου Ντίνα για την πρόσκληση και τη σημαντική της πάντα βοήθεια στη διοργάνωση, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και όσους παραβρέθηκαν στην ενημερωτική μας δράση.

Σίγουρα μπορούν να γίνουν ανάλογες δράσεις και σε άλλα χωριά που θα δείξουν ανάλογο ενδιαφέρον. Να θυμίσουμε ότι δεν υπάρχει Υγεία, χωρίς Ψυχική Υγεία και Ευεξία. Η αυτογνωσία είναι ο πυρήνας της εσωτερικής μας συγκρότησης και της ψυχικής υγείας. Αυτή αποτελεί μια εξαιρετικά καθοριστική ιδιότητα που πρέπει να έχει κάποιος στη ζωή του και που πολύ συχνά παραβλέπουμε την αξία της».

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2425023794

E mail : kentrokoinotitasrigaferaiou@gmail.com

ΔΙΟΔΟΣ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ : 2421031993.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση