Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για ενίσχυση του προσωπικού στο Κ. Υ. Βελεστίνου
Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ  για ενίσχυση του προσωπικού στο Κ. Υ. Βελεστίνου

Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για ενίσχυση του προσωπικού στο Κ. Υ. Βελεστίνου

Επιστολή πέστειλε ο δήμρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ αιτούμενος την ενίσχυση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας υ, καθώς κρίνεται επιτακτική ανάγκη η ενδυνάμωση της στελέχωσης της πρωτοβάθμιας υγείας λόγω τη γενικότερης κατάστασης που βιώνει η χ.

Συγκεκριμένα, η του κ. Νασίκα:

«Αξιότιμε κ. διοικητά, με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας εκθέσω και να αιτηθώ τα κάτωθι:

Όπως, γνωρίζετε στα γεωγραφικά όρια του Νομού Μαγνησίας με Λάρισας βρίσκεται το Κέντρο Υγείας υ που καλείται να καλύψει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή του Νομού Μαγνησίας, καθώς και χωριά της Λάρισας που βρίσκονται χιλιομετρικά πιο κοντά στη περιοχή μας από τις άλλες πρωτοβάθμιες δομές της Λάρισας. Λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια καλύπτοντας άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Παρά τις μειωμένες παροχές πλέον του Κέντρου Υγείας (εργαστήρια κλπ,) ο πληθυσμός εξυπηρετείται καθημερινά αποσυμφορίζοντας τακτικά και επείγοντα ιατρεία του .

Στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας που βρίσκεται η χ μας αυτές τις μέρες και το εθνικό σύστημα, οι ανάγκες σε ιατρο είναι μεγάλες. Το γνωρίζουμε όλοι ότι είναι σημαντικό η στελέχωση των νοσοκομείων, σίγουρα, όμως, πρέπει να είμαστε παρών και για τις ανάγκες τις πρωτοβάθμιας αφού από εδώ και στο εξής θα πρέπει να εκπαιδευτεί ο πληθυσμός στις νέες συνήθειες και στο νέο τρόπο ζωής για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού. Θεωρούμε ότι η μετακίνηση ιατρών του Κέντρου Υγείας στο Νοσοκομείο θα αλλάξει προσωρινά την εικόνα του Νοσοκομείου αφήνοντας ακάλυπτη την περιοχή μας και αν βρεθούμε αντιμέτωποι με κρούσματα στη περιοχή μας δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες μας, όπως συμβαίνει σήμερα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε, αναγνωρίζουμε, όλοι μας τη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας που δυστυχώς είναι υποστελεχωμένο. Κατανοούμε τη μεγάλη ανάγκη σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, αλλά ταυτόχρονα και οι ανάγκες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στα Κέντρα Υγείας είναι τεράστιες.

Οι πολίτες της επαρχίας χρειάζονται στελεχωμένα Κ.Υ. με άμεση πρόσληψη προσωπικού, ώστε να ενδυναμωθούν και να μην αποδυναμώνονται.

Αίτημα της Δημοτικής αρχής είναι η αξιο, η στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και η συνεχής αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, ώστε να είμαστε αντάξιοι του εξυπηρετούμενου αγροτικού πληθυσμού, των εργαζομένων της βιομηχανικής περιοχής, καθώς και των συμβάντων της ΠΑΘΕ.

Αναμένουμε την απάντησή σας».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση