Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα
Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα

Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα

απέστειλε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας αναφορικά με την εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων περιμετρικά της Λίμνης Κάρλας.

 

Αναλυτικά η του δημάρχου: “Ο με την υπ’αριθμ. 20/2021 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ζητούσε την συνέχεια της παραχώρησης των κτημάτων της Κάρλας με βάση την ΠΥΣ 95/1975 και την εξαίρεσή τους από την διαδικασία μίσθωσής τους με τον Ν. 4061/2012, λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικών συνθηκών που σχετίζονται με τη λίμνη, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην απόφαση. Επίσης, σε περίπτωση που προχωρούσε η διαδικασία με τον Ν. 4061/2012, πρότεινε κάποιες τροποποιήσεις όσον αφορά στην εφαρμογή των κριτηρίων μίσθωσης.

Επανερχόμαστε στο ζήτημα αυτό με κύριο αίτημά μας την μοριοδότηση με τα ίδια μόρια ως προς την μόνιμη κατοικία, όλων των μόνιμων κατοίκων των παρακάρλιων κοινοτήτων που περιλαμβάνονται στην ΠΥΣ.

Η Κάρλα αποτελεί μοναδική και ιδιαίτερη περίπτωση, λόγω της αποξήρανσής της και της επαναδημιουργίας της και για αυτό θα έπρεπε να τύχει και του ανάλογου χειρισμού.

Ζητούμε το πάγωμα της διαδικασίας μέχρις ότου οι πρότεροι δικαιούχοι και μόνιμοι κάτοικοι όλων των παρακάτω κοινοτήτων (Στεφανοβίκειο – Ριζόμυλος – Κανάλια – Κερασιά – Κεραμίδι – Κάπουρνα) μοριοδοτηθούν με τα ίδια μόρια και ως προς την μόνιμη κατοικία”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή 49χρονου με #έμφραγμα από την Σκιάθο #έμφραγμα - https://t.co/chdBjd84NO -

  • Πέταξαν βαλίτσα στην Τράπεζα της Ελλάδος #ΤράπεζατηςΕλλάδος - https://t.co/e317lpyel2 -

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

"Αλιεύοντας" την είδηση