Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Επίσκεψη καθηγητών ευρωπαϊκών χωρών στον δήμο Ρήγα Φεραίου
Επίσκεψη καθηγητών ευρωπαϊκών χωρών στον δήμο Ρήγα Φεραίου

Επίσκεψη καθηγητών ευρωπαϊκών χωρών στον δήμο Ρήγα Φεραίου

 

Την Πέμπτη 06-04-2017 καθηγητές από σχολεία διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου με υπεύθυνη συντονισμού για το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, την διευθύντρια του Λυκείου,  Μαρία Μπούρα. Η επίσκεψή τους στο Βελεστίνο ήταν στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο ««Η Ευρώπη μου, το Μέλλον μου, η δική μου ευθύνη. Ενέργεια και Βιωσιμότητα».

Στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου με εταίρους σχολεία και εκπαιδευτικούς από την Κοζάνη, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Τσεχία και την Τουρκία.

Ο δήμαρχος,  Δημήτριος Νασίκας τους καλωσόρισε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, παρουσία του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,   Τριαντάφυλλου Παπαϊωάννου, τους μίλησε για τα χαρακτηριστικά της περιοχής, την ιστορία του τόπου, τον Ρήγα Βελεστινλή και αναφέρθηκε στο φυσικό αέριο ως ένα μέσο ενέργειας το οποίο πρόκειται να αποκτήσει η περιοχή του Βελεστίνου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν, τους έδειξε ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα, το οποίο βρίσκεται στο γραφείο  του δημάρχου και τους ενημέρωσε για την ιστορία και το όραμα του Ρήγα που αποτυπώνεται σε αυτή.

Ακολούθως, οι καθηγητές δώρισαν αναμνηστικά των χωρών τους στον δήμαρχο και ο ίδιος τους δώρισε προϊόντα παραγωγών της περιοχής του Δήμου και έστειλε βιβλία με τη ζωή και το έργο του Ρήγα στον Δήμο Κοζάνης.

Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στο δήμο Ρήγα Φεραίου για τη Χάρτα του Ρήγα

 Την Δευτέρα 03-04-2017 και την Πέμπτη 06-04-2017 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Λευκάδας, του 4ου Γυμνασίου Άργους και του Λυκείου Κόνιτσας επισκέφθηκαν το γραφείο του δημάρχου Δήμου Ρήγα Φεραίου,  Δημ.  Νασίκα , όπου βρίσκεται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά της Χάρτας και την ιστορία της, για τη ζωή και την πορεία του Ρήγα Βελεστινλή, καθώς, επίσης, και για τα γεωγραφικά, ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία που απαρτίζουν το Δήμο.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχουν αναλάβει εργασίες με θέμα το Ρήγα Βελεστινλή και η επίσκεψή τους αποτελούσε ένα κομμάτι των εργασιών τους, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από την γενέτειρα του Μεγάλου Εθνεγέρτη.

Στους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τους μαθητές προσφέρθηκαν για τα σχολεία τους βιβλία και αναμνηστικά σχετικά με το Ρήγα Βελεστινλή.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινά η θεώρηση - χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2022 #ΑμέΑ - https://t.co/frq3qOpjn6 -

  • Έργα και μελέτες για το #Πουρί και τη Μακρυρράχη #Πουρί - https://t.co/ag7UDjW1lL -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς» – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σε δύο φάσεις η ψυχρή εισβολή – Χιόνια και σε πεδινές περιοχές… - https://t.co/pPiXm6MHu2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση