Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Eπιμήκυνση περιόδου παραχώρησης παρακάρλιων εκτάσεων σε αγρότες ζητά η Π.Ε.Μ.Σ.
Eπιμήκυνση περιόδου παραχώρησης παρακάρλιων εκτάσεων  σε αγρότες ζητά η Π.Ε.Μ.Σ.

Eπιμήκυνση περιόδου παραχώρησης παρακάρλιων εκτάσεων σε αγρότες ζητά η Π.Ε.Μ.Σ.


Eπιμήκυνση περιόδου παραχώρησης παρακάρλιων εκτάσεων σε αγρότες ζητά η Π.Ε.Μ.Σ., λόγω μη ανταπόκρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για να δοθεί άμεσα παράταση στην αξιοποίηση δημοσίων εκτάσεων επιδεκτικών καλλιέργειας της πρώην λίμνης Κάρλας, προκειμένου οι δικαιούχοι αγρότες να μπορέσουν να προχωρήσουν σε καλλιεργητικές δράσεις.

Η Μαγνησίας -Βορείων Σποράδων απέστειλε προς τον υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, ενώ να σημειωθεί πως από τις 20 Οκτωβρίου 2017 η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΜΣ, έχει αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο, ενώ η αντιπεριφερειάρχης έθεσε το ίδιο θέμα στον υπουργό σε συνάντηση που είχε μαζί του.

Στην επιστολή αναφέρεται:«Καθημερινά γινόμαστε δέκτες ερωτημάτων και έντονων παραπόνων, από δικαιούχους αγρότες, που δραστηριοποιούνται σε δημόσιες εκτάσεις της πρώην λίμνης Κάρλας, οι οποίες τους παραχωρήθηκαν με Υπουργική Απόφαση. Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Οκτωβρίου 2017, έληξε η ισχύς της τελευταίας παράτασης της εξ αδιαιρέτου παραχώρησης της έκτασης, σε 287 δικαιούχους αγρότες και ανέργους της περιοχής και μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί άλλη παράταση.

Οι αγρότες, έχουν φθάσει πλέον σε αδιέξοδο, λόγω του ότι από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, δεν μπορούν να αξιοποιήσουνε τις συγκεκριμένες εκτάσεις, στην περιοχή της πρώην λίμνης Κάρλας και ενώ στο προσεχές διάστημα θα κληθούν να κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Η συνολική έκταση των συγκεκριμένων εκτάσεων, στα όρια του Νομού Μαγνησίας, ανέρχεται σε 9.617,239 στρ. και αποτελείται από πέντε (5) διακριτά τμήματα, όλα μεγαλύτερα των 100 στρ. Οι εκτάσεις από το 2012, παραχωρούνται εξ αδιαιρέτου στους δικαιούχους προς καλλιέργεια. Από τα τέλη Οκτωβρίου οι δικαιούχοι ανέμεναν να δοθεί παράταση στην αξιοποίηση των δημοσίων εκτάσεων, προκειμένου, να προχωρήσουν στην σπορά χειμερινών καλλιεργειών για την περίοδο 2017-2018, κάτι όμως που δεν έγινε, με τους αγρότες να μην γνωρίζουν εάν δύνανται να προβούν στην έναρξη των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων.

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς προσωπικά, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και αφορά σε 300 περίπου δικαιούχους αγρότες, ζητούμε, να δοθεί άμεσα νέα παράταση, προκειμένου οι αγρότες της περιοχής μας που δικαιούνται να τις αξιοποιήσουν , να προχωρήσουν σε καλλιεργητικές δράσεις».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση