Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Επιχειρησιακά μέτρα για την προστασία της ορνιθοπανίδας της λίμνης Κάρλας
Επιχειρησιακά μέτρα για την προστασία της ορνιθοπανίδας της λίμνης Κάρλας

Επιχειρησιακά μέτρα για την προστασία της ορνιθοπανίδας της λίμνης Κάρλας

Τα επιχειρησιακά τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αν απαιτηθεί για την της ορνιθοπανίδας της λίμνης Κάρλας αλλά και της διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της λίμνης Κάρλας τίθενται σε του Φορέα  Διαχείρισης της Λίμνης στην έδρα του τα Κανάλια στις 11.00 σήμερα το πρωί κι έχει καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους και τις ΜΚΟ που ασχολούνται με το θέμα.

Όπως ανέφερε στην Βόλου η πρόεδρος του Φορέα, Ιφιγένεια Κάγκαλου, η πραγματοποιείται ενόψει της θερινής περιόδου που προβλέπεται δύσκολη, καθώς διαμορφώνονται δύσκολες καιρικές συνθήκες για το της λίμνης με υψηλές από νωρίς. «Η είναι εστιασμένη σε επιχειρησιακά τα οποία ενδεχομένως θα πρέπει να έχουμε κατά νου για ζητήματα της ορνιθοπανίδας.

Δύο φορές μέχρι τώρα έχουν συμβεί περιστατικά με θανάτους πουλιών και αυτό συμπίπτει με ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μια καλά οργανωμένη αντιμετώπιση του θέματος προϋποθέτει μια καλά οργανωμένη δουλειά, για τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων, από όλους τους εμπλεκόμενους , για να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Ήδη βέβαια ο έχει προγραμματίσει ορισμένες δράσεις, αλλά δεν είναι ο μόνος που είναι υπεύθυνος για όλα τα θέματα. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους και τι θα πρέπει να κάνουν», εξήγησε η κ. Κάγκαλου.

Επίσης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα της διαχείρισης των φυσικών πόρων και του νερού. Τέλος ανέφερε ότι έχει ανοίξει η πρόσκληση για νέους επιστήμονες που είναι κοντά στο αντικείμενο, περιβαντολλόγοι, βιολόγοι,   κ.α., να παρακολουθήσουν το θερινό που θα λειτουργήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Karla School», που υλοποιεί ο με το Δίκτυο Περραιβεία και άλλους φορείς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

"Αλιεύοντας" την είδηση