Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Επί τάπητος τα ζητήματα αχλαδοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Επί τάπητος τα ζητήματα αχλαδοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Επί τάπητος τα ζητήματα αχλαδοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το Βελεστίνο επισκέφτηκε ο καθηγητής Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Νάνος, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, προσκεκλημένος του δημάρχου Ρήγα ου, Δημητρίου Νασίκα.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτίων για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αχλαδοπαραγωγοί του Δήμου, καθώς η παρ για τη φετινή χρονιά αναμένεται πολύ μειωμένη.

Ο κ. Νάνος συναντήθηκε αρχικά με τον δήμαρχο Ρήγα ου, ο οποίος έθεσε το όλο θέμα και τους προβληματισμούς των παραγωγών και ζήτησε την επιστημονική άποψη του καθηγητή για την κατάσταση που επικρατεί, προκειμένου να κινηθεί ο προς τη σωστή κατεύθυνση για αποζημίωση των παραγωγών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και ανταλλαγή απόψεων με αχλαδοπαραγωγούς του Δήμου, οι οποίοι εμφανίστηκαν ανήσυχοι, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετά προτα ακαρπίας  και δήλωσαν ότι κινδυνεύει η συνέχεια και το της καλλιέργειας.

Το αχ  και, κυρίως, η ποικιλία Κρυστάλλι, αποτελεί τοπικό παραδοσιακό προϊόν για την περιοχή Βελεστίνου, και η καλλιέργειά του στηρίζει οικονομικά πολλές οικογένειες στην περιοχή.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, χαμηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις και αυξημένη συννεφιά, ευθύνονται για την εξέλιξη του φαινομένου, παρά την αρχική αυξημένη ανθοφορία.

Ο , κατόπιν αιτημάτων παραγωγών, υποβάλλει αίτημα στον ΕΛΓΑ προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (πρώην προγράμματα ΠΣΕΑ) ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση από τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες αρχές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση