Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Επί τάπητος τα ζητήματα αχλαδοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Επί τάπητος τα ζητήματα αχλαδοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Επί τάπητος τα ζητήματα αχλαδοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το επισκέφτηκε ο καθηγητής Δενδροκομίας του Θεσσαλίας Γεώργιος Νάνος, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, προσκεκλημένος του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημητρίου Νασίκα.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτίων για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αχλαδοπαραγωγοί του Δήμου, καθώς η παραγωγή για τη φετινή χρονιά αναμένεται πολύ μειωμένη.

Ο κ. Νάνος συναντήθηκε αρχικά με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, ο οποίος έθεσε το όλο θέμα και τους προβληματισμούς των παραγωγών και ζήτησε την επιστημονική άποψη του καθηγητή για την κατάσταση που επικρατεί, προκειμένου να κινηθεί ο προς τη σωστή κατεύθυνση για των παραγωγών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και ανταλλαγή απόψεων με αχλαδοπαραγωγούς του Δήμου, οι οποίοι εμφανίστηκαν ανήσυχοι, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετά προβλήματα ακαρπίας  και δήλωσαν ότι κινδυνεύει η συνέχεια και το μέλλον της καλλιέργειας.

Το αχλάδι  και, κυρίως, η ποικιλία Κρυστάλλι, αποτελεί τοπικό παραδοσιακό προϊόν για την περιοχή Βελεστίνου, και η καλλιέργειά του στηρίζει οικονομικά πολλές οικογένειες στην περιοχή.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, χαμηλές , βροχοπτώσεις και αυξημένη συννεφιά, ευθύνονται για την εξέλιξη του φαινομένου, παρά την αρχική αυξημένη ανθοφορία.

Ο Ρήγα Φεραίου, κατόπιν αιτημάτων παραγωγών, υποβάλλει αίτημα στον ΕΛΓΑ προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί σε Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (πρώην προγράμματα ΠΣΕΑ) ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση από τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες αρχές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση