Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων 2019
Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων 2019

Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων 2019

Στο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Τα τελευταία χρόνια πάνω από 9.000 μαθητές συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα έχουν επισκεφθεί και ξεναγηθεί στο οικοσύστημα της Προστατευόμενης Περιοχής της λίμνης Κάρλας. Ο Φορέας Διαχείρισης ενημερώνει ότι βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να υποδεχθεί την εκπαιδευτική κοινότητα και στο νέο χώρο του, στο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου, το οποίο βρίσκεται στα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο ερμηνείας του φυσικού και πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής της Κάρλας, ενώ η ίδια η αρχιτεκτονική του αποτελεί υπόδειγμα αρμονίας και ένταξης στο φυσικό περιβάλλον.

Επιπλέον, πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει και στοχευμένα ενημερωτικά προγράμματα απευθυνόμενα σε μαθητές όλων των βαθμίδων. Για αυτό το τελευταίο προσδοκά στην με τα εξειδικευμένα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, θεωρώντας ότι η πολύτιμη εμπειρία των εκπαιδευτικών της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης που εκπονούν «προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προγράμματα για την αειφόρο ανάπτυξη» θα βοηθήσει στο να μεταφερθούν αποτελεσματικότερα οι περιβαλλοντικές αξίες της περιοχής στους εκπαιδευόμενους.

Απευθύνεται, λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαιτέρως σε εκείνα τα μέλη που ασχολούνται με την περιβαλλοντική να επισκεφθούν τον Φορέα και να οργανώσουν από κοινού τα επόμενα βήματα, αφού επιθυμία είναι η εκπαιδευτική κοινότητα να αποτελέσει στρατηγικό κοινωνικό εταίρο του ΦΔ στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των και πολιτών της περιοχής.

Τέλος, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, το στα Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου και το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας θα παραμείνουν ανοιχτά, με ελεύθερη είσοδο για κάθε μεμονωμένο επισκέπτη και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση