Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ένταξη έργων του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πρόγραμμα Φιλόδημος
Ένταξη έργων του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πρόγραμμα Φιλόδημος

Ένταξη έργων του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πρόγραμμα Φιλόδημος

Στο πλίσιο της πρόσκλησης του προγράμμτος Φιλόδημος II του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκαν και οι τρεις προτάσεις που υπέβαλλε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Συγκεκριμένα, η πρώτη πρόταση αφορά στην «Επισκευή – Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις».

Τα σχολεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις είναι το Α' Δημοτικό Βελεστίνου, το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, το Δημοτικό Σχολείο Ριζομύλου και το κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Λυκείου Καναλίων.

Πιο συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί ειδικό ακρυλικό αντιολισθητικό δάπεδο κατάλληλο για αθλητική χρήση, προμήθεια και τοποθέτηση μπασκετών ολυμπιακού τύπου, σετ εξοπλισμού βόλεϊ ολυμπιακού τύπου και μίνι ποδοσφαίρου και χάντμπολ. Στους ανωτέρω χώρου θα τοποθετηθεί, επίσης, τύπου led με συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους 47.500 ευρώ.

Η δεύτερη πρόταση που εγκρίθηκε αφορά στη νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών στο Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου, στον Άγιο Γεώργιο Φερών, στην Τ. Κ. Κεραμιδίου, στην Τ. Κ. Αερινού, στην Τ. Κ. Καναλίων, καθώς και στην Τ. Κ. Κερασιάς συνολικού προϋπολογισμού ύψους 211.000 ευρώ.

Πρόκειται να κατασκευαστούν με υψηλά πρότυπα ασφαλείας, οι οποίες έχουν μελετηθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρέχουν μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Η τρίτη πρόταση αφορά στην προμήθεια μηχανημάτων έργου-οχημάτων, προϋπολογισμού ύψους 165.000 ευρώ. Ο Δήμος θα προχωρήσει μέσω αυτής της χρηματοδότησης στην ενός φορτηγού τριαξονικού 26 τόνων και ενός μονοκάμπινου ημιφορτηγού τύπου PICΚ-UP για να καλύψει τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ρήγα Φεραίου δήλωσε σχετικά : «Ως αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών θα ήθελα να εκφράσω την ικανο μου για την ένταξη και τη χρηματοδότηση και των τριών προτάσεων, καθώς και τις ευχαριστίες μου προς τους εργαζομένους της Τεχνικής Υπηρεσίας που συνέβαλλαν στην προετοιμασία για την υποβολή των προτάσεων.

Από όλες τις υπηρεσίες του δήμου γίνεται συστηματική προσπάθεια για τη χρηματοδότηση και υλο σημαντικών έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο δήμος.

Η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής και αποδίδει καρπούς.

Η δημοπράτηση των παραπάνω έργων θα είναι άμεση έτσι ώστε να τα παραδώσουμε στους δημότες μας το συντομότερο δυνατόν. Με την ενδυνάμωση των τεχνικών υποδομών του δήμου στοχεύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία και χρήση των χώρων που χρησιμοποιούνται από και μαθητές».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση