Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ενημερωτικές ομιλίες για την αιμοδοσία στο Βελεστίνο
Ενημερωτικές ομιλίες για την αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Ενημερωτικές ομιλίες για την αιμοδοσία στο Βελεστίνο

>Το ΚΕΠ Υγείας, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου και το σύλλογο διδασκόντων του Σχολείου, διοργανώνουν ενημερωτικές για την .

Επιστημονικό προσωπικό της ς του Γενικού υ Βόλου θα ενημερώσει στις 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. τους μαθητές του Σχολείου για τα οφέλη της αιμοδοσίας.

Δεύτερη ενημερωτική θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού συμβουλίου στις 30 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 μ. για τους δημότες.

Σκοπός είναι η ενημέρωση όλων για την ίδρυση της τράπεζας αίματος του Δήμου Ρήγα ου, για την κάρτα του εθελοντή αιμοδότη, τις προϋποθέσεις για να γίνεις αιμοδότης, την προετοιμασία πριν δώσεις αίμα και την διαδικασία της αιμοληψίας.

Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος  θα  διοργανώνονται συχνά  εθελοντικές αιμοδοσίες, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία.

Την αιμοληψία θα  αναλαμβάνει κινητή μονάδα  του Γενικού υ Βόλου, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό.

Επιπλέον, ο Δήμος  Ρήγα ου θα  πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια του έτους ποικίλα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος όπως ενημερωτικές καμπάνιες, εθελοντών αιμοδοτών, συνεργασίες με τοπικούς , διοργάνωση σχετικών ομιλιών και άλλες δράσεις.

"Αλιεύοντας" την είδηση