Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Eνημέρωση και εκπαίδευση πολιτών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την επανεκκίνηση καρδιάς
Eνημέρωση και εκπαίδευση πολιτών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την επανεκκίνηση καρδιάς

Eνημέρωση και εκπαίδευση πολιτών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την επανεκκίνηση καρδιάς

Eκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών στην επανεκκίνηση καρδιάς ενός θύματος καρδιακής ανακοπής  πραγματοποίησε το Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10.30 π.μ. έως 14.00 στον Κεντρικό Πεζόδρομο Βελεστίνου (έμπροσθεν Δημαρχείου), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς.

Στην εκδήλωση οι του στο σπίτι παρέλαβαν τις πρώτες  αιτήσεις εθελοντών για   στο Βελεστίνο και στο , ήδη, έχουν δώσει τις πρώτες αιτήσεις στην κα. Βλασταρίδου.

” Ο Δήμος αποτελείται από χωριά διαφορετικής γεωγραφικής θέσης, καθώς και απόστασης από τις υγείας. Γνωστό, πλέον, σε όλους η σημαντικότητα της εγκατάστασης του εξωτερικού απινιδωτή & πιο πολύ σημαντική η των δημοτών .

 Στόχος   είναι η εκπαίδευση των δημοτών και η δημιουργία ομάδων ανά κοινότητα  ώστε να είναι εφικτή η σωστή χρήση του εξωτερικού απινιδωτή.

Ξεκινήσαμε με αυτή την πρώτη εκδήλωση  για να έχουμε όλοι μας την πρώτη επαφή με τους εθελοντές της λέσχης Βόλου για να δημιουργήσουμε τις δικές μας ομάδες ανά χωριό”  αναφέρει η συντονίστρια  κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αντωνία Χασιώτη.

O Αυτόματος Εξωτερικός Aπινιδωτής είναι μια συσκευή που έχει την ιδιότητα, αν εφαρμοστεί άμεσα στο θώρακα του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή και γενικά αρρυθμίες καρδιάς αφού αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό, με βάση ειδικό λογισμικό που διαθέτει, να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες αρρυθμιολογικές καταστάσεις και να προβεί σε απινίδωση, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό.

Με αυτό τον τρόπο η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή.

Η χρήση κάθε απινιδωτή θα γίνεται από εθελοντές χρήστες που θα παρακολουθήσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση στον τόπο τους μέσω των προγραμμάτων του ΥΓΕΙΑΣ και θα λάβουν και την σχετική πιστοποίηση χρήσης.

Καλούνται οι δημότες από ηλικία 17 χρονών και πάνω, όπως και εκπρόσωποι από κάθε , να  δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαίδευση έτσι ώστε όταν χρειαστεί η χρήση του απινιδωτή να υπάρχει πάντα κοντινός άνθρωπος να τον χειριστεί.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαίδευση χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Κέντρου κοινότητας: 2425023794 για το Βελεστίνο, δίνοντας τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και (email εφόσον υπάρχει) και στις υπόλοιπες κοινότητες θα αναλάβουν τα τοπικά συμβούλια.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση