Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Eνημέρωση και εκπαίδευση πολιτών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την επανεκκίνηση καρδιάς
Eνημέρωση και εκπαίδευση πολιτών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την επανεκκίνηση καρδιάς

Eνημέρωση και εκπαίδευση πολιτών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την επανεκκίνηση καρδιάς

Eκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών στην επανεκκίνηση καρδιάς ενός θύματος καρδιακής ανακοπής  πραγματοποίησε το Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10.30 π.μ. έως 14.00 στον Κεντρικό Πεζόδρομο Βελεστίνου (έμπροσθεν Δημαρχείου), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς.

Στην οι εργαζόμενοι του βοήθεια στο σπίτι παρέλαβαν τις πρώτες  αιτήσεις εθελοντών για εκπαίδευση  στο Βελεστίνο και στο Κεραμίδι, ήδη, έχουν δώσει τις πρώτες αιτήσεις στην κα. Βλασταρίδου.

” Ο αποτελείται από χωριά διαφορετικής γεωγραφικής θέσης, καθώς και απόστασης από τις υπηρεσίες υγείας. Γνωστό, πλέον, σε όλους η σημαντικότητα της εγκατάστασης του εξωτερικού απινιδωτή & πιο πολύ σημαντική η εκπαίδευση των δημοτών .

 Στόχος   είναι η εκπαίδευση των δημοτών και η δημιουργία ομάδων ανά κοινότητα  ώστε να είναι εφικτή η σωστή χρήση του εξωτερικού απινιδωτή.

Ξεκινήσαμε με αυτή την πρώτη  για να έχουμε όλοι μας την πρώτη επαφή με τους της λέσχης Βόλου για να δημιουργήσουμε τις δικές μας ομάδες ανά χωριό”  αναφέρει η συντονίστρια  κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Αντωνία Χασιώτη.

O Αυτόματος Εξωτερικός Aπινιδωτής είναι μια συσκευή που έχει την ιδιότητα, αν εφαρμοστεί άμεσα στο θώρακα του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή και γενικά αρρυθμίες καρδιάς αφού αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό, με βάση ειδικό λογισμικό που διαθέτει, να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες αρρυθμιολογικές καταστάσεις και να προβεί σε απινίδωση, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό.

Με αυτό τον τρόπο η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή.

Η χρήση κάθε απινιδωτή θα γίνεται από χρήστες που θα παρακολουθήσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση στον τόπο τους μέσω των προγραμμάτων του ΥΓΕΙΑΣ και θα λάβουν και την σχετική πιστοποίηση χρήσης.

Καλούνται οι δημότες από ηλικία 17 χρονών και πάνω, όπως και εκπρόσωποι από κάθε οικογένεια, να  δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαίδευση έτσι ώστε όταν χρειαστεί η χρήση του απινιδωτή να υπάρχει πάντα κοντινός να τον χειριστεί.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαίδευση χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Κέντρου κοινότητας: 2425023794 για το Βελεστίνο, δίνοντας τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και (email εφόσον υπάρχει) και στις υπόλοιπες κοινότητες θα αναλάβουν τα τοπικά συμβούλια.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

"Αλιεύοντας" την είδηση