Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου
Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. συνεδρίασε έκτακτα, πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την επανεξέταση όλων των θεμάτων αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.

Ο δήμαρχος ,  Δημήτρης Νασίκας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους συμμετέχοντες στη και έδωσε το λόγο στον προεδρεύοντα εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου,  Δημήτρη Παλληκάρη, οποίος συνεχάρη την Υπηρεσία, το Στρατό, την Αστυνομία και το προσωπικό του Δήμου για την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια τους στην αντιμετώπιση των πλημμύρων που σημειώθηκαν πρόσφατα στο Δήμο. Διατέθηκαν 8 πυροσβεστικά οχήματα ενώ τα μηχανήματα του στρατού εργάστηκαν για 10 ημέρες. Η Αστυνομία επενέβη όπου χρειάστηκε.

Στη αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό των αντιπυρικών ζωνών στις τοπικές κοινότητες, τη μίας περιμετρικής αντιπυρικής ζώνης στο Βελεστίνο, την πραγματοποίηση συχνού ελέγχου των πυροσβεστικών κρουνών και την επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων. Η Υπηρεσία κάνει, ήδη, με υδροφόρες σε διάφορα σημεία του Δήμου και υπάρχει επιτηρητής από το ΤΣΥΑΥ.

Επίσης, αναφέρθηκαν στον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων ακινήτων στο Δήμο, τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης και εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καύση των καλαμιών που αποτελούν έναν από τους συνήθεις λόγους πυρκαγιάς. Τέλος, επισημάνθηκε ότι αν παρατηρηθούν μπάζα ή σκουπίδια σε ρέματα, μπορεί αν γίνει αναφορά ή καταγγελία στην Επιτροπή Αστυνόμευσης Ρεμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μετά τις πλημμύρες που αντιμετώπισε πρόσφατα ο , το οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκε κατά ποσοστό 80% και διανοίχθηκαν με αποτέλεσμα να είναι εύκολη πλέον η πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων. Το μεγαλύτερο, βέβαια, πρόβλημα – κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς παρουσιάζεται, όπως συζητήθηκε στις κοινότητες Κερασιάς, Καναλίων και Βενέτου.

Για όλα τα ανωτέρω και την αποφυγή οποιουδήποτε περιστατικού πυρκαγιάς, απαιτείται να υπάρξουν σχέδια πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, πρέπει να γίνει σωστή ενημέρωση στους κατοίκους του Δήμου είτε με έντυπο υλικό είτε με διαδικτυακά μέσα σχετικά με τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να μη δημιουργείται κίνδυνος  πυρκαγιάς. Σε αντίθετη περίπτωση μη τήρησης των απαραίτητων αντιπυρικών κανόνων συμπεριφοράς θα πρέπει να οριστούν αυστηρά πρόστιμα και ποινές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα διαθέσει προς στους δημότες δεκάλογο μέτρων πυροπροστασίας.

Ο κ. Παλληκάρης επεσήμανε ότι οι δημότες οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς αποτρέποντας τη εστιών μόλυνσης στις οικίες τους.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν  οι ,  Σταύρος Χατζής και Βαγγέλης Γιαννακός, οι πρώην ,  Γιάννης Κορώνας και Γιάννης Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας,  Απόστολος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Δ.Κ Βελεστίνου, Γιώργος Παπατόλιας, η πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασιάς,  Αντωνία Χασιώτη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Στεφανοβικείου,  Βασίλης Ακριβούσης, ο Λοχαγός Τεχνικού του 307 ΠΕΒ,  Νικόλαος Σιδηρόπουλος, ο Υπαστυνόμος ’ του .Τ. Βελεστίνου,  Κωνσταντίνος Κοίλιας, ο Αρχιφύλακας του Α.Τ Βελεστίνου,  Τριαντάφυλλος Βογιατζής, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Βελεστίνου,  Κωνσταντίνος Τσίκας, ο Πυρ/γος της Πυροσβεστικής Βελεστίνου,  Βάιος Κωνσταντίνος, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αποστολία Κατσιούρα και ο προϊστάμενος Καθαριότητας & Πρασίνου,  Βαγγέλης Καραμπέρης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

  • Στη Νίκη Βόλου η Αμαλία Καπούλα #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KlqnjE4Jp -

"Αλιεύοντας" την είδηση