Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρ.Φεραίου
Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρ.Φεραίου

Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρ.Φεραίου

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 14:00 συνεδρίασε έκτακτα, πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρ. Φεραίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλληκάρης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους συμμετέχοντες στη και επεσήμανε ότι με έγγραφο της, η επεσήμανε τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου που βρίσκεται η περιοχή, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς (Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ – ΥΨΗΛΗ (3).

Στη αναφέρθηκε ότι θα τεθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό σε μέγιστη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτες ανάγκες και συνέπειες από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Να ενημερωθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, καθώς και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας τους.

Να ενημερωθούν οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι πρέπει να δημοσιευθεί ξανά στην του Δήμου και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ο Δεκάλογος της Προστασίας του Πολίτη κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η Υπηρεσία μετά από εντολή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την εξασφάλιση της μέγιστης ετοιμότητας για τον άμεσο έλεγχο και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου είναι σε διαρκή και συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στην εφαρμογή των μέτρων.

Τέλος, τονίστηκε ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου παρακολουθεί τις εξελίξεις των φαινομένων προκειμένου να εξασφαλιστεί άμεσα η ενημέρωση και η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου,  Δημήτρης Παλληκάρης, οι ,  Σταύρος Χατζής και Βαγγέλης Γιαννακός, ο δ/τής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου,  Στέφανος Καρκάλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Βελεστίνου,  Γεώργιος Βλόντζος, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Βελεστίνου,  Κωνσταντίνος Τσίκας, ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Λεωνίδας Λάβδας και ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΡΦ  Απόστολος Βασιλόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση