Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Εκπαιδευτική επίσκεψη του 22ου Δ.Σ. Βόλου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 22ου Δ.Σ. Βόλου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 22ου Δ.Σ. Βόλου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εκπιδευτική επίσκεψη στον Δήμο Ρήγ ου πραγματοποιήθηκε από τη ΣΤ' Τάξη του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνες τις δασκάλες των δύο τμημάτων, Ελένη Λιάππη και Φωτεινή Μαρικάκη.

Το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν το ακόλουθο:

Αρχικά επισκέφθηκαν το «ΡΗΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» στο Βελεστίνο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο από ξεναγό, άρτια καταρτισμένο, ο οποίος μίλησε στα παιδιά και έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος, ακολούθησε παρατήρηση πουλιών στη .

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία της λίμνης αλλά και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος από περιβαλλοντολόγους και βιολόγους.

Τα παιδιά είχαν τη χαρά να παρατηρήσουν πουλιά με τηλεσκόπια και κιάλια αλλά και να φωτογραφηθούν με τον δήμαρχο Ρήγα ου, Δημήτρη Νασίκα.

Τέλος, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα .

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη ζωή των ανθρώπων της λίμνης, τον λιμναίο πολιτισμό και πως η λίμνη είναι ένας προστατευμένος τόπος στο πλαίσιο του φορέα Natura 2000.

Το σχολείο ευχαρίστησε τον δήμο Ρήγα Φεραίου για την τόσο εποικοδομητική στην περιοχή και ανανέωσε το του για μια νέα επίσκεψη την χρονιά που ακολουθεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση