Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Εκπαιδευτική επίσκεψη του 22ου Δ.Σ. Βόλου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 22ου Δ.Σ. Βόλου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 22ου Δ.Σ. Βόλου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Δήμο πραγματοποιήθηκε από τη ΣΤ' Τάξη του 22ου Δημοτικού Σχολείου με υπεύθυνες τις δασκάλες των δύο τμημάτων, Ελένη Λιάππη και Φωτεινή Μαρικάκη.

Το που ακολούθησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν το ακόλουθο:

Αρχικά επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» στο Βελεστίνο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο από ξεναγό, άρτια καταρτισμένο, ο οποίος μίλησε στα παιδιά και έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος, ακολούθησε παρατήρηση πουλιών στη λίμνη .

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την της λίμνης αλλά και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος από περιβαλλοντολόγους και βιολόγους.

Τα παιδιά είχαν τη χαρά να παρατηρήσουν πουλιά με τηλεσκόπια και κιάλια αλλά και να φωτογραφηθούν με τον δήμαρχο , Δημήτρη Νασίκα.

Τέλος, οδηγήθηκαν στο Κέντρο ς Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης ς και Μαυροβουνίου στα Κανάλια.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη ζωή των ανθρώπων της λίμνης, τον λιμναίο πολιτισμό και πως η λίμνη είναι ένας προστατευμένος τόπος στο πλαίσιο του φορέα Natura 2000.

Το ευχαρίστησε τον δήμο Ρήγα Φεραίου για την τόσο εποικοδομητική ξενάγηση στην περιοχή και ανανέωσε το του για μια νέα επίσκεψη την χρονιά που ακολουθεί.

"Αλιεύοντας" την είδηση