Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Έκδοση λευκώματος με τίτλο «Λίμνη Κάρλα. Τα χίλια πρόσωπα της λίμνης»
Έκδοση λευκώματος με τίτλο «Λίμνη Κάρλα. Τα χίλια πρόσωπα της λίμνης»

Έκδοση λευκώματος με τίτλο «Λίμνη Κάρλα. Τα χίλια πρόσωπα της λίμνης»

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας και με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, (οικοτουρισμός, πεζοπορικός τουρισμός, ορνιθοπαρατήρηση), η Περιφέρεια ς – σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, προχώρησαν από κοινού στην έκδοση λευκώματος με τίτλο «Λίμνη Κάρλα. Τα χίλια πρόσωπα της λίμνης».

Την Παρασκευή 4-6-2021 ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δ. Νασίκας συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα , στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να παραλάβει αντίτυπα του λευκώματος.

Όπως ελέχθη από την αντιπεριφερειάρχη «η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας αποτελεί σημείο αναφοράς για την  Περιφέρεια ς καθώς με συλλογική προσπάθεια και επιμονή υλοποιήσαμε ένα έργο ορόσημο για την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και της Ευρώπης. Η ανασύσταση της λίμνης αντικατοπτρίζει το όραμά και την ακατάβλητη θέλησή μας να αναβιώσουμε έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Ευρώπης, κατορθώνοντας να διατηρήσουμε τη βιοποικιλότητα, να αντιμετωπίσουμε την , να ενισχύσουμε την αειφορία, την ύδρευση και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι το περιβάλλον και η ανάπτυξη δεν είναι στοιχεία σε σύγκρουση μεταξύ τους αλλά αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργώντας μια δυναμική σύνθεση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο έργο έχει απονεμηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το του καλύτερου περιβαλλοντικού έργου στην Ελλάδα, ενώ το 2020 η Περιφέρεια τιμήθηκε και από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την υποδειγματική διαχείριση φυσικών περιοχών και τοπίων εξαιρετικής ευρωπαϊκής σημασίας για τη διατήρηση της βιολογικής, γεωλογικής και τοπικής ποικιλομορφίας.

Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας αποτελεί την κληρονομιά μας για τις επόμενες γενιές και ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε με πολλαπλές δράσεις και να βελτιώνουμε τις περιβαλλοντικές και βιοτικές συνθήκες όλης της παρακάρλιας περιοχής, να δημιουργούμε νέες και αναπτυξιακές προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δ. Νασίκας ευχαρίστησε την κ. Κολυνδρίνη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την έκδοση του λευκώματος, καθώς- όπως είπε- θα διαδώσει ακόμη περισσότερο τις ομορφιές της λίμνης Κάρλας. «Η ανασύσταση της Κάρλας αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που έχει υλοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς αφορά τη δημιουργία μιας μεγάλης υγροτοπικής έκτασης 38.000 στρεμμάτων, που συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση».

Μέσα από τις σελίδες του καλαίσθητου εντύπου, που είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά και το μοναδικό φωτογραφικό υλικό του Βαγγέλη Ξένου, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μεταφερθεί νοερά σε ένα τοπίο απίστευτης φυσικής ομορφιάς, έναν υπέροχο υδροβιότοπο με περισσότερα από 190 είδη άγριων πουλιών, μια μαγευτική «πολιτεία νερού», που η της χάνεται στα βάθη των προϊστορικών χρόνων.

Η λίμνη Κάρλα ή Βοιβηίδα αποτελεί ένα μωσαϊκό φυσικού πλούτου, ς, μυθολογίας και πολιτισμού που καλεί τον επισκέπτη να την εξερευνήσει.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση