Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου
Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο , στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με η ενημερωτική του Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου με θέμα “Όταν πονάει η ψυχή, το σώμα νοσεί -Ψυχοσωματικά συμτα και αυτοάνοσα νοσήματα”.

Η εντάχθηκε στη θεματική ενότητα «Ημέρες ψυχολογίας» του Υγείας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Παπαδάμ και η πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Γεωργίου Ουρανία Γκουρίτσα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Ψυχοσωματικά: Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα. Υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπου, η κατάσταση της ς συνδέεται με την παράλληλη θεραπεία του σώματος αλλά και την θεραπεία της ψυχής. Πίσω από κάθε αυτοάνοσο νόσημα βρίσκονται ανέκφραστα, απωθημένα συναισθήματα και κάποιος στρεσογόνος παράγοντας που πυροδοτεί την εμφάνιση του”. Την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός.

Η επόμενη με την ίδια θεματολογία εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στον Αγ. Γεώργιο του δήμου Ρήγα Φεραίου στις 9 Φεβρουαρίου και στο θα ακολουθήσει επόμενη ενημερωτική εκδήλωση τον Μάρτιο με κάποιο από τα θέματα που ζητήθηκαν στην αίθουσα από τους συμμετέχοντες.

"Αλιεύοντας" την είδηση