Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου
Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το Σάββτο 25 Ινουαρίου στο , στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του Υγείας Δήμου Ρήγα ου με θέμα “Όταν πονάει η ψυχή, το σώμα νοσεί -Ψυχοσωματικά συμπτώματα και αυτοάνοσα νοσήματα”.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στη θεματική ενότητα «Ημέρες ψυχολογίας» του Υγείας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Παπαδάμ και η πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Γεωργίου Ουρανία Γκουρίτσα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Ψυχοσωματικά: Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα. Υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπου, η κατάσταση της ς συνδέεται με την παράλληλη θεραπεία του σώματος αλλά και την θεραπεία της ψυχής. Πίσω από κάθε αυτοάνοσο νόσημα βρίσκονται ανέκφραστα, απωθημένα συναισθήματα και κάποιος στρεσογόνος παράγοντας που πυροδοτεί την εμφάνιση του”. Την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός.

Η επόμενη με την ίδια θεματολογία εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στον Αγ. Γεώργιο του δήμου Ρήγα ου στις 9 Φεβρουαρίου και στο θα ακολουθήσει επόμενη ενημερωτική εκδήλωση τον Μάρτιο με κάποιο από τα θέματα που ζητήθηκαν στην αίθουσα από τους συμμετέχοντες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση