Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου
Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Eκδήλωση ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Βελεστίνο, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου με θέμα “Όταν πονάει η ψυχή, το σώμα νοσεί -Ψυχοσωματικά συμπτώματα και αυτοάνοσα νοσήματα”.

Η εντάχθηκε στη θεματική ενότητα «Ημέρες ψυχολογίας» του ΚΕΠ Υγείας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Παπαδάμ και η πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Γεωργίου Ουρανία Γκουρίτσα.

Η ομιλήτρια Ανδριανή Μητροπούλου , ψυχολόγος – εκπ. σύμβουλος Ψυχικής Υγείας μέσα από την εισήγησή της & τις σχετικές προβολές, που τις συνόδευαν, κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Ψυχοσωματικά: Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα. Υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπου, η κατάσταση της υγείας συνδέεται με την παράλληλη θεραπεία του σώματος αλλά και την θεραπεία της ψυχής. Πίσω από κάθε αυτοάνοσο νόσημα βρίσκονται ανέκφραστα, απωθημένα συναισθήματα και κάποιος στρεσογόνος παράγοντας που πυροδοτεί την εμφάνιση του”. Την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός.

Η επόμενη με την ίδια θεματολογία εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στον Αγ. Γεώργιο του δήμου Ρήγα Φεραίου στις 9 Φεβρουαρίου και στο Βελεστίνο θα ακολουθήσει επόμενη ενημερωτική εκδήλωση τον Μάρτιο με κάποιο από τα θέματα που ζητήθηκαν στην αίθουσα από τους συμμετέχοντες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση