Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Με επιτυχία και ικανοποιητική προσέλευση συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και 12:00 ενημερωτική εκδήλωση για το νέο CLLD-LEADER 2014-2020, που διοργάνωσε η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. (ΕΑΠ Α.Ε.) – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης για το σχεδιασμό του νέου Τοπικού Προγράμματος και στελέχη της Εταιρίας Αναπτυξιακής Πηλίου Α.Ε. παρουσίασαν το και τις δράσεις του, και πιο συγκεκριμένα:

  • Κατευθύνσεις για τη διαμόρφωση στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (Θ) της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
  • Προβλεπόμενο πλαίσιο ενισχύσεων έργων υ και ιδιωτικού χαρακτήρα που θα χρηματοδοτηθούν από το Τοπικό Πρόγραμμα.
    Το «CLLD/LEADER» είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού και, βασισμένο στην προσέγγιση LEADER, το οποίο θα εφαρμοσθεί, για την περίοδο 2014-2020.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων, την υποβολή προτάσεων-απόψεων-ιδεών, την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER () καθώς και την υλοποίηση αναπτυξιακών στρατηγικών.

Έτσι στην Τεχνική Σύσκεψη έγινε ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER, το στάδιο της ς της πρότασης, την οριστική διαμόρφωση της περιοχής παρέμβασης και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον συντονισμό και την οργάνωση της τοπικής στρατηγικής στην Π.Ε Μαγνησίας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, στους στόχους, τα και τις πιθανές δράσεις του νέου προγράμματος με στόχο την μεγαλύτερη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Με αφορμή την συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση – διαβούλευση στην 14η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 20:30 συζητήθηκε το 6ο θέμα της λήψης απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην περιοχή της πρότασης «CLLD Νομού Μαγνησίας» που καταρτίζει η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. (ΕΑΠ Α.Ε.) – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ ορίζοντας αυτή ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ)».

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας ανέφερε ότι: «Με τη σημερινή εκδήλωση ο εγκαινιάζει τη δημόσια διαβούλευση που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία πάνω στις διαδικασίες εφαρμογής του νέου προγράμματος LEADER 2014-2020 και παράλληλα να αποτυπώσει ιδέες, κατευθύνσεις και άξονες επί των οποίων η Δημοτική Αρχή και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα σχηματίσουν τις τελικές προτάσεις της τοπικής κοινωνίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν καλέσαμε σήμερα στο δήμο μας τα εξαιρετικά στελέχη της Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. (ΕΑΠ Α.Ε.) – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ, που μέσα από τις δράσεις της εταιρείας τους έχουν υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις σ΄ όλο το Νομό Μαγνησίας, έχουν τεράστια τεχνοκρατική εμπειρία και επάρκεια στον τομέα αυτό και μπορούν να έχουν κομβικό ρόλο στην υλοποίηση των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και ευρύτερα στο νομό Μαγνησίας. Θέλω λοιπόν να τους καλωσορίσω και να τους ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία τους και για όσα χρήσιμα θα μας πουν».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, οι Τρ. Γκογκινούδης, Χρ. Παπαρούνας, Δημ. Παλληκάρης, ο πρόεδρος Δ.Σ. Ιωάν. Σκρίμπας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Αθ. Βλάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρ. Παπαϊωάννου & Απ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Βελεστίνου Γ. Παπατόλιας, οι π. πρόεδροι Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου & Φερών Χ. Αραμπατζής & Γ. Παπαδάμ και αρκετοί δημότες.

CLLDLEADER3CLLDLEADER2CLLDLEADER1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση