Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού
Εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού

Εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού

Με φορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

 Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2019 το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου υ – Δέλτα Πηνειού υποδέχτηκε πλήθος επισκεπτών στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών.

Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν στο ς Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου μεταξύ 10:00 π.μ. – 14:00  και παρατήρηση ορνιθοπανίδας σε προκαθορισμένο παραλίμνιο σημείο με χρήση πεδιοσκοπίων και κιαλιών, μεταξύ 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ..

Επιπλέον, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια του Φορέα Διαχείρισης για τα είδη και τους οικοτόπους της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου υ – Δέλτα  Πηνειού.

Η Γιορτή των Πουλιών συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την των πουλιών BirdLife International, ενώ στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εθνικό εταίρο της BirdLife.

Είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την .

Κύριο στόχο της ς αποτελεί η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη ς των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση