Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού
Εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού

Εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή ιορτή Πουλιών

 Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2019 το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού υποδέχτηκε πλήθος επισκεπτών στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ιορτής των Πουλιών.

Οι δραστηριότητες περιλάμαν στο μεταξύ 10:00 π.μ. – 14:00  και παρατήρηση ορνιθος σε προκαθορισμένο παραλίμνιο σημείο με χρήση πεδιοσκοπίων και κιαλιών, μεταξύ 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ..

Επιπλέον, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια του Φορέα Διαχείρισης για τα είδη και τους οικοτόπους της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα  Πηνειού.

Η Γιορτή των Πουλιών συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την των πουλιών BirdLife International, ενώ στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εθνικό εταίρο της BirdLife.

Είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

Κύριο στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η ενημέρωση – ευαισθητο του κοινού για την ανάγκη ς των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών ς τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση