Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2019
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2019

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2019

Με 14 θετικές ψήφους εγκρίθηκε ο του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2019, ύψους 18.644.547,94 , στη της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι ο μεγαλύτερος από της συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου Ρήγα Φεραίου και αυτό εκτιμήθηκε και από τους δύο δημοτικούς συμβούλους Τρ. Γκογκινούδη και Ι. Σκρίμπα που τον υπερψήφισαν, συμμεριζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, αφού σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού υπήρχε κίνδυνος να απενταχθούν έργα ωφέλιμα για τον τόπο.

Από την  αντιπολίτευση,  που μονίμως επιδίδεται σε μια στείρα και ανούσια κριτική χωρίς προτάσεις και θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου, αρνητικά ψήφισαν οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος της και δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη του Δημοτικού συμβουλίου, αφού οι δύο προηγούμενες σημαδεύτηκαν από μια αντιπολίτευση που διατηρούσε αρνητική στάση, χωρίς προτάσεις και θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 είναι ισοσκελισμένος και σε  αυτόν εγγράφονται όλες οι δαπάνες και τα του Δήμου .

Ειδικότερα στο σκέλος των δαπανών εμφανίζονται υποχρεωτικά όλες οι αναγκαίες για την των αρμοδιοτήτων του Δήμου πιστώσεις, στο δε σκέλος των εσόδων, όλες οι εκτιμώμενες εισροές πόρων, (που πρόκειται να εισπραχθούν) στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αποδόσεις από τους Κεντρικούς  Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και οι επιχορηγήσεις της Κεντρικής Διοίκησης που αποδίδονται για την των αρμοδιοτήτων που έχουν εκχωρηθεί σε αυτή.

Ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2019 περιλαμβάνει και τις πιστώσεις για την του προσωπικού του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ρεαλιστικός και αναπτυξιακός και θα δώσει μια άλλη αναπτυξιακή τροχιά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τα σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019, αλλά  και όσα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Μετά την θετική εξέλιξη ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης ευχαριστεί τους δύο δημοτικούς συμβούλους Τρ. Γκογκινούδη και Ι. Σκρίμπα, που ψήφισαν θετικά τον προϋπολογισμό και εκτιμά τη θετική τους στάση για το κοινό συμφέρον.

Για τον προϋπολογισμό ο κ. δήλωσε σχετικά :«Είναι ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος. Αποδείξαμε ότι με λίγα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αποδείξαμε ότι σεβόμαστε και το τελευταίο του σκληρά εργαζόμενου και ακόμη σκληρότερα φορολογούμενου δημότη και ότι ξέρουμε να συνεργαζόμαστε και να φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι η ωφέλεια προς τον δημότη. Γι’ αυτό και οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και  εφαρμόσιμες.»

Τέλος, εκφράστηκε θετικά  για την οικονομική υπηρεσία του Δήμου λέγοντας πως γίνεται φιλότιμη και τεράστια προσπάθεια ώστε να μην αμφισβητούνται ή να μηδενίζονται τα στοιχεία και χαρακτήρισε απαράδεκτο κάποιοι της αντιπολίτευσης να τα αμφισβητούν, θέλοντας μόνο να βάζουν εμπόδια στην  ανάπτυξη του Δήμου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση