Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Κόσμημα το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ Βελεστίνου
Κόσμημα το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Κόσμημα το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Με μια λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι τα εγκαίνια του νέου σχολικού διδακτηρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Νασίκας Δημήτριος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός ν/νος, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου Μαράτος Χρήστος και η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Λαΐτσου Ελένη έκοψαν την κορδέλα του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, , γονέων, πλήθος φορέων, συλλόγων και πολιτών.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, κ. Δαμασκηνός.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε «Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα. Ένα διδακτήριο που θα φιλοξενεί 100 περίπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα να περνούν τις ώρες εκπαίδευσής τους σε ένα χώρο σύγχρονο, λειτουργικό και ευχάριστο. Γνωρίζουμε την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται ο τόπος μας και βιώνουμε τις συνέπειες. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι περισσότερο ορατό από ποτέ, ότι η μάθηση, η αγωγή και η παιδεία, αποτελούν τον πλέον σίγουρο δρόμο να αναγεννηθούμε σε όλα τα επίπεδα.

Το κτίριο αυτό, που στεγάζει το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, είναι το πρώτο μας σχολικό συγκρότημα που εγκαινιάζουμε ως νέα Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με όλους τους σύγχρονους όρους ασφαλείας, ς και βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Η του έργου από ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έγινε με την βοήθεια του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και η δημοπράτηση και η κατασκευή του έργου που εγκαινιάζουμε σήμερα, έγινε επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου προϋπολογισμού 1.806.409,91€ έγινε επί των ημερών μας και ήταν ένα από τα δύσκολα θέματα που διαχειριστήκαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας, διότι για εμάς μέλημα ήταν να ολοκληρώσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα το έργο και να το παραδώσουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Γι΄ αυτό το λόγο, οφείλω να συγχαρώ όσους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του έργου, την Περιφέρεια, τους μηχανικούς του Δήμου, το Διευθυντή του σχολείου και τον ΟΣΚ για την προμήθεια σχολικού εξοπλισμού. Το κτίριο διαθέτει όλους εκείνους τους χώρους και τις υποδομές, που το κατατάσσει στην κατηγορία της υπερσύγχρονης σχολικής μονάδας, όπως αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα υπολογιστών, χώρο αρχείου, χώρο γραμματείας, αίθουσα φωτοτυπικού, γραφείο Διευθυντή και γραφεία καθηγητών, κλιματοστάσιο, λεβητοστάσιο, κυλικείο κ.α. Επίσης υπάρχει προαύλιος χώρος όπου οι θα αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους στα διαλλείματα τους.

Σκοπός μας είναι το ΕΠΑΛ Βελεστίνου να αποτελέσει «εκπαιδευτικό» πόλο έλξης για μαθητές όχι μόνο του Δήμου μας αλλά όλου του Ν. Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, χαρακτηριστικά του οποίου αποτελούν η ουσιαστική και παραγωγική μαθησιακή εργασία σε συνδυασμό με τις σύγχρονες κτηριακές υποδομές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία ανέγερσης ενός τέτοιου εκπαιδευτηρίου-κόσμημα της περιοχής μας και γενικότερα τη σημασία ενίσχυσης και ιδιαίτερης φροντίδας της εκπαίδευσης του Δήμου μας, καθώς αποτελούμε έναν ιστορικό Δήμο, με πρώτη ιστορική μορφή, τον Ρήγα Βελεστινλή, ο οποίος ήταν προασπιστής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη μόρφωση και εκπαίδευση του ατόμου. Χαρακτηριστικά, και χρησιμοποιώντας τις ρήσεις του μεγάλου Επαναστάτη μας από το άρθρο 22 στα Δίκαια του Ανθρώπου «Όλοι, χωρίς εξαίρεσιν, έχουν χρέος να ηξεύρουν γράμματα», διότι «Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποία λάμπουν τα ελεύθερα έθνη».

Επίσης, χαιρετισμό απεύθυναν :
1) ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, κ. Χρήστος Μαράτος
2) ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. ν/νος Αγοραστός
3) η τέως Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κα. Ελένη Λαΐτσου
4) ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Δαμασκηνός
5)η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κα. Αναστασοπούλου Ελένη
6)ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης Σως
7)εκπρόσωπος της Υφυπουργού Μεταφορών & Υποδομών κα. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, κ. Ρούμπος Νικόλαος
8)ο Αιδεσιμολογιώτος πατέρας, Αθανάσιος Τράϊκος

Επίσης διαβάστηκαν οι επιστολές των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου και της κα. Παπανούτσου Κατερίνας, της βουλευτού Μακρής Ζέτα και του Προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα, κ. Καραμπερόπουλου Δημητρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων κα. Δωρ. Κολυνδρίνη, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χατζόπουλος Βασίλειος και Κίτσιος Γεώργιος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Καλτσογιάννης Γεώργιος, Ιγγλέσης Γρηγόριος, Κίτσιος Γεώργιος, Χαλέβας Κων/νος και Λουφόπουλος Δημήτριος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Ταξίαρχος κ. Τόλιας Ιωάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Α.Τ. Βελεστίνου υπαστυνόμος κ. Στέφανος Καρκάλης, ο Διοικητής του 304 ΠΕΒ συνταγματάρχης Γεώργιος Ουρουμίδης, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού του Α/Δ Στεφανοβικείου, ταξίαρχο Ιωάννης Παπαναγνώστου, ο
Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Μαγνησίας Αντιπύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σκρίμπας Ιωάννης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κα. Βασιλική Χατζοπούλου- Παπανικολάου , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βελεστίνου κ. Παπατόλιας Γεώργιος, οι κ.κ. αντιδήμαρχοι Κορώνας Ιωάννης, Παλληκάρης Δημήτριος, Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, οι κ.κ. Γιαννακός Ευάγγελος, Πάσχος Χαράλαμπος, Κουσκουρίδας Μιχάλης, Παπαϊωάννου Απόστολος, οι τέως Δήμαρχοι Βελεστίνου κ.κ Καζάς Δημήτριος και Γεροβασίλης Γαρύφαλλος, τέως αντιδήμαρχοι οι κ.κ. Μπατζιάκας Αθανάσιος, Μπομπότης Νικόλαος, Χρυσαντώνης Αθανάσιος, Θεσκλιώτης Θεοχάρης και Πρίντζου Αρετή, ο τέως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδάμ Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Περιβλέπτου κ. Γάτος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αερινού κ. Μπλέτσας Κων/νος, εκπρόσωποι πολλών φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος , γονέων και πολιτών.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης ακούστηκε η απαγγελία ποιήματος από τη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Αγγελική Αραμπατζή, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικών πλακών στο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα Δημήτριο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κων/νος και την τέως Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κα. Λαϊτσου Ελένη, οι οποίοι συντέλεσαν στην ανέγερση του νέου εκπαιδευτηρίου, του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.
Ακολούθησε μπουφές με κεράσματα για όλους τους παρευρισκόμενους.

epal-velestinou1epal-velestinou

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση