Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Εγκαίνια γραφείων – εντευκτηρίου του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Kερασιάς
Εγκαίνια γραφείων – εντευκτηρίου του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Kερασιάς

Εγκαίνια γραφείων – εντευκτηρίου του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Kερασιάς

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, ώρα 11.00, μετά την Θεία Λειτουργία το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς (Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ) και ο πρόεδρος του, Χαράλαμπος Κωνσταντίνου Αλεξάνδρου, θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια του νέου γραφείου – εντευκτηρίου του Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ., στην Κερασιά Μαγνησίας.

Το νέο γραφείο θα στεγαστεί στη μικρή αποθήκη της οικογένειας Καπουρνιώτη- Καφενταράκη, που ανακαινίσθηκε με τη συνδρομή της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου, μετά από ένταξη της δράσης στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΠΗΛΙΟ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ».

Το νέο απόκτημα του Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ. είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Καφενταράκη, ιδρυτικού μέλους του φορέα, μεγάλου λάτρη της Κερασιάς, των ηθών, εθίμων και των παραδόσεών της.

Ένα όνειρο ανήσυχων και δραστήριων ανθρώπων της Κερασιάς και κυρίως του Χαράλαμπου Αλεξάνδρου, γίνεται πλέον πραγματικότητα, σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016. Με τις ευλογίες της τοπικής εκκλησίας και την παρουσία και συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα εγκαινιαστούν στις 11.00 το πρωί, τα νέα γραφεία του φορέα σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση στην οποία έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια και αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι άλλες τοπικές συλλογικότητες του χωριού και κυρίως οι κάτοικοι της Κερασιάς.

Ένας χώρος που θα αποτελεί από σήμερα και στο εξής, σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κερασιάς και της ευρύτερης περιοχής, διότι ο χώρος αυτός έχει τη δυνατότητα για ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Για τη δημιουργία του έργου αυτού, συνολικής δαπάνης πέραν των εβδομήντα χιλιάδων ευρώ, συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του, η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, μετά από ένταξη της συγκεκριμένης δράσης στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΠΗΛΙΟ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», αλλά και το ίδιο το Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον δυναμισμό που επιδεικνύουν, ευελπιστούν ότι θα ευοδωθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί και έχουν ως αντικείμενο την προώθηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κερασιάς και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού.

Παράλληλα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και υλοποιούν δράσεις σε συνεργασία με φορείς τόσο στην περιοχή, όσο και στη Μαγνησία για τη στήριξη σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων και ιστορικών διοργανώσεων στο πλαίσιο της ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Κερασιάς.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι την παραχώρηση του χώρου προκειμένου να στεγαστούν τα νέα γραφεία, έκανε η οικογένεια του εκλιπόντος πρόσφατα Γιώργου Καφενταράκη.

Στην ομιλία του, στην τελετή των εγκαινίων, ο πρόεδρος Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, με ιδιαίτερα αισθήματα ικανοποίησης και ενθουσιασμού, θα ευχαριστήσει τους συγχωριανούς που βοήθησαν στην διαμόρφωση του χώρου, τους επαγγελματίες της περιοχής για την ηθική και υλική στήριξη που προσφέρουν στο Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ., θα αναφερθεί στη μέχρι σήμερα δραστηριότητά του, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι επιδίωξη είναι να επιτευχθούν αποτελέσματα συλλογικών προσπαθειών, που θα αναδεικνύουν την συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε φορέα.

Στο τέλος της σημερινής εκδήλωσης οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις νοστιμότατες πίτες των γυναικών της Κερασιάς και να ακούσουν ένα δικό τους παιδί που διαπρέπει στη σκηνή. Τον κερασιώτη τραγουδοποιό – ερμηνευτή Ιορδάνη Σιδηρόπουλο.

Το Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ. με την δράση αυτή πιστεύει ότι είναι μόνο η αρχή για μία νέα πολιτιστική πορεία στην ευρύτερη περιοχή. Είναι βέβαιοι πως πολλές ακόμη εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την επόμενη περίοδο, πολλές ακόμη ποιοτικές στιγμές θα απολαύσουν εδώ οι κάτοικοι της Κερασιάς και οι ξένοι επισκέπτες.

Η λειτουργία των νέων γραφείων – εντευκτηρίου ακόμη, είναι η αρχή για μία νέα πολιτιστική πορεία στην ευρύτερη περιοχή.

Τονίζεται δε η βεβαιότητα πως πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, πολλές ακόμη ποιοτικές στιγμές θα απολαύσουν οι Κερασιώτες και οι επισκέπτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση