Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Εγκατάσταση WIFI4EU σε δημόσιους χώρους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Εγκατάσταση WIFI4EU σε δημόσιους χώρους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εγκατάσταση WIFI4EU σε δημόσιους χώρους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

 Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχωράει στην εγκατάσταση ασύρματων σημείων σύνδεσης WIFI4EU στις κεντρικές πλατείες Ριζομύλου, Στεφανοβικείου και Καναλίων, όπως επίσης και σε κεντρικές πλατείες και χώρους άθλησης του Βελεστίνου μέσω του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη των πολιτών σε συνδεσιμότητα σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα προσφέρει στους δήμους την οικονομική δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία wi-fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες. Ο κάθε Δήμος επιλέγει τα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής για τα οποία θα αγοραστεί και θα εγκατασταθεί ο αντίστοιχος εξοπλισμός.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου  Δημήτριος Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου επιλέχθηκε από το πρόγραμμα WiFi4EU μετά από στοχευμένες διαδικασίες στις οποίες προβήκαμε ως Δημοτική Αρχή και αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εγκατάστασης εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, ώστε πολλά σημεία του δήμου να έχουν δωρεάν διαδικτυακή προσβασιμότητα, προκειμένου να καλύπτονται καθημερινά οι ανάγκες συνδεσιμότητας.

O Δήμος μας θα συνεχίσει να παρέχει στους δημότες, ελεύθερο δίκτυο και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες με στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τοπικής οικονομίας.

Στόχος μας είναι να αξιοποιούμε διαρκώς προς όφελος των δημοτών κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, αποφέροντας ουσιαστικά έργα στην περιοχή μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και συνελήφθη #επιδειξίας - https://t.co/INmHEdGgRz -

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

"Αλιεύοντας" την είδηση