Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Δυνάμεις της αμερικανικής 101 Combat Aviation Brigade στο Στεφανοβίκειο του Βόλου
Δυνάμεις της αμερικανικής 101 Combat Aviation Brigade στο Στεφανοβίκειο του Βόλου

Δυνάμεις της αμερικανικής 101 Combat Aviation Brigade στο Στεφανοβίκειο του Βόλου

Δυνάμεις της αμερικανικής 101 Combat Aviation Brigade θα επανέλθουν από τον Οκτώβριο στο Στεφανοβίκειο του . Για μία ακόμα φορά επιλέγουν την Ελλάδα και τον Βόλο για να πραγματοποιήσουν τη χειμερινή τους εκπαίδευση μαζί με την Αεροπορία Στρατού.

Η απόφαση των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να επανέλθουν από τον Οκτώβριο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου με δυνάμεις από την 101 Combat Aviation Brigade είναι πλέον ειλημμένη. Οι ‘'Wings Of Destiny'' για μια ακόμη χρονιά επιλέγουν την Ελλάδα και τον Βόλο για να πραγματοποιήσουν τη χειμερινή τους εκπαίδευση μαζί με την Αεροπορία Στρατού και τα Ελληνικά πληρώματα.

Παρά τα τεράστια προβλήματα τα οποία προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 ,τις ακυρώσεις σε μεγάλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ασκήσεις και γυμνάσια σε ολόκληρο τον κόσμο όπως και στις τάξεις του ΝΑΤΟ οι Αμερικανοί δεν δίστασαν.

Αποφάσισαν να στείλουν πληρώματα, προσωπικό εδάφους και ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο δίνοντας διπλό ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Τόσο για το άριστο επίπεδο συνεργασίας και εκπαίδευσης και κυρίως για το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έμειναν ‘'καθαρές'' αφού εντοπίστηκαν ελάχιστα κρούσματα και αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά. Τα μέτρα που έλαβε από την πρώτη στιγμή το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν μεν σκληρά αλλά αποδείχθηκε ότι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να κρατηθεί ο ς ιός έξω από στρατόπεδα και Μονάδες.

Ειδικά σε κρίσιμους για την Εθνική ασφάλεια Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς όπως στον Έβρο και στα νησιά τα κρούσματα ήταν μηδενικά. Αν ήταν τα αποτελέσματα τόσο στις Πολεμικές Μοίρες της Αεροπορίας όσο και σε όλες τις Μονάδες του Στόλου. Ως Covid free χαρακτηρίστηκαν και οι Μονάδες της Αεροπορίας Στρατού γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των Αμερικανών να επανέλθουν στο Στεφανοβίκειο.

Οι δυνάμεις της 101 Combat Aviation Brigade αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα και στη στις αρχές Οκτωβρίου και να παραμείνουν έως και τα τέλη Μαρτίου δηλαδή για έξι μήνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωπικό που θα μεταφερθεί ξεπερνά τα 400 άτομα και αφορά πληρώματα ελικοπτέρων και προσωπικό εδάφους. Στο Στεφανοβίκειο οι Αμερικανοί θα μεταφέρουν σημαντικό αριθμό επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 αλλά και ελικόπτερα ς μάχης (Rescue Combat) Pave Hawk HH-60.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα φτάσουν στην Ελλάδα τα πρώτα στελέχη της 101 CAB για να συνεργαστούν με τους Αξιωματικούς της Αεροπορίας Στρατού και να προετοιμάσουν την έλευση της κύριας ς.

Μόνο θετικές είναι οι εντυπώσεις τις οποίες έχουν αποκομίσει τα τελευταία χρόνια που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα οι Αμερικανοί ‘'ελικοπτεράδες''.Mε αν θερμά λόγια αναφέρονται σε αυτή τη συνεργασία τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού αλλά και συνολικά η στρατιωτική ηγεσία.

Οι ‘'Wings Of Destiny'' δεν επιλέγουν τυχαία την Ελλάδα και το Στεφανοβίκειο για να στέλνουν κάποια από τα καλύτερα στελέχη τους. Τόσο η μορφολογία του εδάφους όσο και η ποιότητα των Ελληνικών πληρωμάτων αποτελούν σοβαρό δέλεαρ για τους Αμερικανούς.

Τα ελικόπτερα από τις κορυφές του Ολύμπου και του Πηλίου σε λίγα λεπτά βρίσκοντα πάνω από θαλάσσιο περιβάλλον .Η εναλλαγή του τοπίου αλλά και οι ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα στην Ελλάδα τους δίνουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται καθημερινά σε ιδανικές συνθήκες. Επιπλέον από την πρώτη χρονιά που έφτασαν στην Ελλάδα οι Αμερικανοί διαπίστωσαν ότι το επίπεδο εκπαίδευσης των Ελληνικών πληρωμάτων είναι εξαιρετικό και μπορούν μαζί να εκτελούν δύσκολα και σύνθετα σενάρια μάχης.

Μέσα στο εξάμηνο εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στην Ελλάδα και στελέχη Ειδικών Δυνάμεων των ώστε να πραγματοποιήσουν κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με Έλληνες SOF και να προχωρήσουν σε επίδειξης με Αμερικανικά και Ελληνικά ελικόπτερα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση