Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Δράσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη νόσο άνοια – αλτσχάϊμερ
Δράσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη νόσο άνοια – αλτσχάϊμερ

Δράσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη νόσο άνοια – αλτσχάϊμερ

Τους του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των υποδέχθηκαν την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στον Εκθεσιακό χώρο «Ρήγας Βελεστινλής» οι των δομών «Βοήθεια στο », «Κέντρο Κοινότητας» και «Κέντρο Υγείας» .

Η συνάντηση αφορούσε σε , υποστήριξη, συνεργασία των υπευθύνων σχετικά με τις δράσεις της νέας δομής, αλλά και με Υπηρεσίες και Δομές των ΟΤΑ, αποσκοπώντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελούμενων όσον αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας και πιο συγκεκριμένα για την άνοια – Αλτσχάϊμερ.

Η δημιουργία της δομής σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα προς όλους τους πολίτες. Η νέα δομή λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστά ή υποκαθιστά τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, αλλά διευρύνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους.

Στην δομή γίνεται καταγραφή των ωφελούμενων, με στόχο τη διάγνωση των αναγκών τους. Η πράξη είναι εξ αρχής λειτουργική και ολοκληρωμένη, δεδομένου ότι βασίζεται πάνω σε ένα υφιστάμενο σύστημα. Βασικός παράγοντας, όμως, είναι η διασφάλιση της ποιότητας συνεργασίας μεταξύ των υφιστάμενων υπηρεσιών και δομών των ΟΤΑ.

Η δημιουργία της δομής συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των φαινομένων του κοινωνικού αποκλεισμού, της δυσκολίας πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά, της έλλειψης ς για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και των διαδικασιών πρόσβασης σε αυτές. Επομένως, ενισχύει τις υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης που παρέχονται σε επίπεδο Δήμου.

Ταυτόχρονα, το στελεχιακό δυναμικό θα καταρτίσει πλάνο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση προκαταλήψεων, στερεοτύπων, ελλιπούς ενημέρωσης σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, όπως για θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν την άνοια- Αλτσχάϊμερ.

Η δομή θα αποτελέσει έναν «κόμβο» ς πληροφοριών για την ψυχική υγεία και ειδικότερα για την άνοια, τα αποτελέσματα-ευρήματα των οποίων θα βοηθήσουν ώστε να έχουμε επιστημονική αντιμετώπιση των συνεπειών της άνοιας.

ια περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγο, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 09:00 – 13:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, – 4ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2421031227 και στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου : 2425023794.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση