Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι Κοινωνικές δομές του, εναρμονισμένοι στην κρίση του Covid 19 και στο κλίμα των Εορτών του Πάσχα επανέρχεται με τη δράση   «Παραμυθο-ακούσματα στο Κεφαλόβρυσο», δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ακούσουν ηλεκτρονικά ένα παραμύθι με πρωταγωνιστή ποιον άλλο; Τον κορωναϊό.

Καλούνται όλοι σε μια εικονική περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο, Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» – όπου πρωτοξεκίνησε η δράση τον Δεκέμβριο του 2019 και την οποία αγκάλιασαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Σήμερα, άδειος ο χώρος του μουσείου, όμως, και πάλι δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσω ενός επίκαιρου παραμυθιού, διαδικτυακά πλέον, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα πατώντας εδώ :

Το παραμύθι γράφτηκε από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, Σοφία Κ. Μπαλαμώτη. Τη μουσική και το βίντεο επιμελήθηκε ο Σαλαγάς Κώστας, μουσικός των Κ.Δ.Α.Π., μέλος της διευρυμένης δομής του Βοήθεια στο Σπίτι.

Προγραμματίζονται και άλλες ηλεκτρονικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά με παραμύθια και εργαστήρια μέσω τηλεδιασκέψεων.

Η δράση αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας και των στελεχών του (Μπαλαμώτη Σοφία και Μπακάλη Μαρία) με τις Κοινωνικές δομές του Δήμου και τη συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας, Χασιώτη Αντωνία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2425023794

Περιηγηθείτε στους χώρους του Μουσείου εδώ :

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ - https://t.co/fk98BTy1dx -

  • Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη - https://t.co/bzCZTZSWJp -

  • Μεταστεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας - https://t.co/FEssp4N1rF -

"Αλιεύοντας" την είδηση