Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / Δράσεις Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου για την ημέρα ψυχικής υγείας
Δράσεις Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου για την ημέρα ψυχικής υγείας

Δράσεις Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου για την ημέρα ψυχικής υγείας

 

            Με αφορμή την Ψυχικής υγείας, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας (Μπαλαμώτη Σοφία, ψυχολόγος και Μπακάλη Μαρία, κοινωνική λειτουργός)  διοργάνωσαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η δράση ξεκίνησε, μοιράζοντας  μηνύματα ενθάρρυνσης και ψυχικής ευεξίας σε όλους όσους συμμετείχαν στον 20ο Ρήγειο δρόμο.

Στη συνέχεια έγινε από το κινητή μονάδα Λάρισας, ενημέρωση στις κοινωνικές δομές του Δήμου και του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, ώστε να μπορεί να γίνεται η διασύνδεση και η ενημέρωση όσων χρήζουν βοήθειας του ΚΕΘΕΑ.

Βασικός στόχος της νέας Μονάδας είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από παράνομες και νόμιμες ουσίες σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας.

Παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους, πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.ά., ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ειδικών επαγγελματικών κατηγοριών αλλά και του γενικού πληθυσμού.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών.

Στοιχεία επικοινωνίας: ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ              

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα                                                                                                   Τηλ.: 2410 555053, 2410 253936                                      

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr,

https://www.kethea.gr

 ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ: 2425023794

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση