Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας
Δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας

Δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας

 Με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη του Δήμου Ρήγα Φεραίου 

«Η πανδημία έχει οδηγήσει σε παραμέληση των χρονίων νοσημάτων και των σοβαρών επιπλοκών τους, καθώς και των προληπτικών εξετάσεων που πρέπει να γίνονται ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.

O φόβος της πανδημίας αποτρέπει τους πολίτες από τις τακτικές επισκέψεις σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας με αποτέλεσμα οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι, ακόμη και για σοβαρές παθήσεις να μην πραγματοποιούνται ( test- pap, μαστογραφία, κολονοσκόπηση, αιματολογικές εξετάσεις, triplex αγγείων κ.λπ.)

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες ότι ο προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος και σώζει ζωές, ο κορονοϊός είναι μια κατάσταση με την οποία πρέπει να προσαρμοστούμε τηρώντας τα μέτρα, χωρίς να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλα σοβαρά νοσήματα των οποίων η πρόληψη είναι απαραίτητη», αναφέρει η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχουν εξασφαλίσει για κάθε δημότη τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των «ΚΕΠ Υγείας».

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέτασή τους.

Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το και η κατάθλιψη.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στο προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

O δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που παρέχει η τεχνολογία, προκειμένου να διευρύνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Η πανδημία δεν μας επιτρέπει τους μαζικούς προληπτικούς ελέγχους, όπως γινόταν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, προσαρμοζόμαστε στα τωρινά δεδομένα και προσπαθούμε μέσω της συμμετοχή μας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων να δίνουμε δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας, έτσι ώστε οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται σε αυτό το λογισμικό, να αποκτούν προφίλ ενημέρωσης προληπτικών εξετάσεων και εύκολη πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για την πανδημία».
Καλούν όλους τους δημότες να προχωρήσουν στην εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά, στο site www.kepygeias.org ή στο site του Δήμου, www.rigas-feraios.gr, είτε να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλέφωνο 2425023794 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση vsspiti@yahoo.gr για να λάβουν διευκρινίσεις και οδηγίες.
Επίσης, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας στους παρόχους υγείας της ευρύτερης περιοχής για συνδιοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και ενημερώσεων του πληθυσμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση