Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Δωρεάν εξέταση γυναικών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Δωρεάν εξέταση γυναικών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Δωρεάν εξέταση γυναικών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

Δωρεάν εξέταση γυναικών θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου την Τρίτη 5/11/2019 και ώρα 9.30 – 13.00 στο χώρο του παλιού ΕΠΑΛ έναντι 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου.

 

Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου 2019, στο Βελεστίνο, θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα ενημέρωσης  και κλινικής εξέτασης μαστού για τις γυναίκες  σε μια  συνεργασία του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου με την Κλινική ΄ΑΝΑΣΣΑ, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και τον Σύλλογο Γυναικών “Υπέρεια Κρήνη”.

Οι γυναίκες θα εξετασθούν από τους ειδικούς χειρουργούς  Γιοβάννη Αγγελική και  Μαραβέγια Κωνσταντίνο και θα ενημερωθούν από τις μαίες του Κέντρου Υγείας για τον προληπτικό έλεγχο.

Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα πρόκειται να διενεργηθούν σπιρομετρήσεις και έλεγχοι αναπνευστικής λειτουργίας από την πνευμονολόγο  Ψαθά Αγγελική, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν άντρες και γυναίκες, καπνιστές ή πρώην καπνιστές, όπως και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, με στόχο την πρόληψη και τη θωράκιση της υγείας τους.

Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Η διακοπή του καπνίσματος, η φυσική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η αποφυγή καρκινογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο συμβάλλουν θετικά.

 Το  παραπάνω πρόγραμμα υγείας υπενθυμίζει  σε όλες τις  γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού και σε γυναίκες και άντρες την αξία του προληπτικού ελέγχου για τη σωστή αναπνευστική λειτουργία.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ: 2425023794.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κρατικές ενισχύσεις: Η Επιτροπή εγκρίνει την παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τις τράπεζες… - https://t.co/uWo73pN8EG -

  • Η ΕΕ χρηματοδοτεί νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στην Κεντρική Ελλάδα - https://t.co/Xfw5Vyu6cy -

  • Στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  - https://t.co/tZCAWEj0yF -

"Αλιεύοντας" την είδηση