Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Δήμος Ρήγα Φεραίου: Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας
Δήμος Ρήγα Φεραίου: Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας

Δήμος Ρήγα Φεραίου: Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας

Με την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, καθώς και με τον χαρακτηρισμό της λοίμωξης που προκαλείται από αυτόν (COVID-19) ως πανδημίας, ζητήθηκε από τους πολίτες να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις με στόχο να μειωθεί η εξάπλωση της νόσου. 

Ως δημοτική αρχή έχουμε υποχρέωση να υπενθυμίζουμε προς όλους τους δημότες μας ότι η πανδημία του κορωναϊού, δυστυχώς, συνεχίζει να μας απειλεί όλους, γι' αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής ς που απαιτούνται από τα του ΕΟΔΥ.

Οι αναπνευστικοί ιοί, όπως ο νέος SARS-CoV-2, μπορούν να μεταδοθούν με σταγονίδια που εκτοξεύονται από το στόμα μας κατά την , τον βήχα ή το φτέρνισμα. Η χρήση μάσκας συγκρατεί τα σταγονίδια και αποτελεί βασικό μέτρο περιορισμού της διασποράς της λοίμωξης στην κοινότητα.

Κύριος στόχος της χρήσης της μάσκας είναι να προστατεύσετε τους ανθρώπους γύρω σας  εάν έχετε μολυνθεί καθώς και να προστατευτείτε από συνανθρώπους μας που μπορεί να έχουν μολυνθεί. Παράλληλα θα πρέπει να τηρείται η φυσική απόσταση, η υγιεινή των χεριών, ο σωστός τρόπος χρήσης της μάσκας και η αποφυγή του συγχρωτισμού.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, στο χώρο εργασίας μας, στο ευρύ περιβάλλον της οικογένειας και φίλων, στους χώρους διασκέδασής μας, για αυτό θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, τηρώντας τους υγιεινής, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, αλλά και όλοι συλλογικά, σε όλους τους χώρους που κινούμαστε.

Ας μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

  • Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μ, μύτη, στόμα).

  • Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.

  • Εάν εμφανίσουμε ήπια συμτα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθούμε την υγεία μας.

  • Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμτα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα

Ο ΕΟΔΥ και η πολιτική συνεχίζουν να μας καθοδηγούν κατάλληλα, όπως άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε φυσικά εφησυχασμός και κυρίως στοχοποίηση των ασθενών.

Αν παρουσιάσουμε πρέπει να ενημερώσουμε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Αν έχουμε ταξιδέψει ,έχουμε έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες με φίλους ,συγγενείς με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι) παρακολουθούμε την υγεία μας (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες. Σκόπιμο είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πάντα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενημερώνονται συνεχώς για νέες οδηγίες και βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη.

Στην περίπτωση που το άτομο εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ  (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση