Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Δήμος Ρήγα Φεραίου: Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας
Δήμος Ρήγα Φεραίου: Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας

Δήμος Ρήγα Φεραίου: Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας

Με την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού -CoV-2, καθώς και με τον χαρακτηρισμό της λοίμωξης που προκαλείται από αυτόν (COVID-19) ως πανδημίας, ζητήθηκε από τους να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις με στόχο να μειωθεί η εξάπλωση της νόσου. 

Ως δημοτική αρχή έχουμε υποχρέωση να υπενθυμίζουμε προς όλους τους δημότες μας ότι η πανδημία του κορωναϊού, δυστυχώς, συνεχίζει να μας απειλεί όλους, γι' αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας που απαιτούνται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Οι αναπνευστικοί ιοί, όπως ο νέος κορωναϊός -CoV-2, μπορούν να μεταδοθούν με σταγονίδια που εκτοξεύονται από το στόμα μας κατά την ομιλία, τον βήχα ή το φτέρνισμα. Η χρήση ς συγκρατεί τα σταγονίδια και αποτελεί βασικό μέτρο περιορισμού της διασποράς της λοίμωξης στην κοινότητα.

Κύριος στόχος της χρήσης της ς είναι να προστατεύσετε τους ανθρώπους γύρω σας  εάν έχετε μολυνθεί καθώς και να προστατευτείτε από συνανθρώπους μας που μπορεί να έχουν μολυνθεί. Παράλληλα θα πρέπει να τηρείται η φυσική απόσταση, η υγιεινή των χεριών, ο σωστός τρόπος χρήσης της μάσκας και η αποφυγή του συγχρωτισμού.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, στο χώρο εργασίας μας, στο ευρύ περιβάλλον της οικογένειας και φίλων, στους χώρους διασκέδασής μας, για αυτό θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προς, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, αλλά και όλοι συλλογικά, σε όλους τους χώρους που κινούμαστε.

Ας μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

  • Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

  • Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.

  • Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθούμε την υγεία μας.

  • Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα

Ο ΕΟΔΥ και η πολιτική προστασία συνεχίζουν να μας καθοδηγούν κατάλληλα, όπως άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε φυσικά εφησυχασμός και κυρίως στοχο των ασθενών.

Αν παρουσιάσουμε συμπτώματα πρέπει να ενημερώσουμε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Αν έχουμε ταξιδέψει ,έχουμε έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες με φίλους ,συγγενείς με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι) παρακολουθούμε την υγεία μας (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το και για 14 ημέρες. Σκόπιμο είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πάντα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενημερώνονται συνεχώς για νέες οδηγίες και βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη.

Στην περίπτωση που το άτομο εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ  (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση