Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι
Δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι

Δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι

 

Δημοπρατείται άμεσα το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ», προϋπολογισμού  750.000  ευρώ   και η υλοποίησή του ξεκινά σύντομα.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αντικαταστήσει το παλιό δίκτυο υδροδότησης του Κεραμιδίου με ένα νέο τελευταίας γενιάς που θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό.

Η διέλευση των νέων , τελευταίας γενιάς αγωγών θα γίνει μέσα από το της κοινότητας.

Να σημειωθεί πως η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση.

Συγχρόνως, κατά την κατασκευή, λόγω των εναλλαγών που παρατηρούνται στην κλίση του φυσικού εδάφους,  υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή όπου απαιτείται διατάξεων αερεξαγωγής ή εκκένωσης.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται  στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό Υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση, ύψους 4.070.348,00 εκ. στην δημοτική κοινότητα Κεραμιδίου, όπου πέρα από την αντικατάσταση του δικτύου θα εφαρμοστεί το σύστημα τηλεμετρίας για εξοικονόμηση ποσοτήτων ύδατος και θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης αμιαντοσωλήνων με νέους πολυαιθυλενίου.

Με τα δύο αυτά αφενός θα προστατευθεί η των κατοίκων της περιοχής, αφετέρου θα εξασφαλιστούν μεγάλες ποσότητες νερού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου  Δημήτρης Νασίκας: «Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι, αφού στόχος της δημοτικής αρχής είναι να  ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Το θέμα της δημόσιας υγείας και η κατανάλωση ποιοτικού νερού  από τους συνδημότες μας είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής, που με και όχι λόγια  το έχει δείξει στη διάρκεια της θητείας της».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση