Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Δημοπρατείται η αρχιτεκτονική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου
Δημοπρατείται η αρχιτεκτονική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου

Δημοπρατείται η αρχιτεκτονική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου

Στην δημοπράτηση του έργου ανάπλασης  και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κεντρικού πεζο του Βελεστίνου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας  μετά την Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τον δήμαρχο Ρήγα ου , παρουσία της αεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, αφορά στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και αναβάθμιση του κεντρικού πεζο του οικισμού – έδρας του Δήμου Ρήγα ου,  που συγκεντρώνει όλες τις κεντρικές λειτουργίες: εμπόριο, υπηρεσίες, κτίρια διοίκησης, αναψυχή- ενώ στο μέσον σχεδόν του πεζοδρόμου υπάρχουν ευρήματα αρχαίου τείχους που σήμερα είναι καλυμμένα με πρόχειρη κατασκευή.

«Υπογράψαμε με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα την προγραμματική σύμβαση που οδηγεί σε έργο που αλλάζει την εικόνα του Βελεστίνου. Με  στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό εκσυγχρονίζουμε τον κεντρικό πεζόδρομο του οικισμού, ώστε να γίνει πιο ελκυστικός, πιο λειτουργικός, πιο πράσινος και  φιλικός στο περιβάλλον» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με την αεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες, συγχρονίζουμε τις πόλεις με την εποχή μας,  ώστε να ανταποκρίνονται  στις επιθυμίες των ανθρώπων αλλά και στις απαιτήσεις της κλιματικής αλλαγής» προσθέτει ο  περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε  συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., στον κεντρικό  πεζόδρομο του Βελεστίνου  που αποτελεί βασικό άξονα του οικισμού με μήκος περί τα 200 μ. και πλάτος περί τα 17 μ.

Περιλαμβάνονται:

-Προ-αποξηλώσεις: Αποξήλωση φωτιστικών, πλακών πεζοδρόμου και αστικού εξοπλισμού (κάδοι, παγκάκια.)

-Εκσκαφές-χωματουργικά: εκσκαφές για τη διαμόρφωση των επιπέδων και θεμελίων για την όδευση των δικτύων ηλεκτροδότησης, ς και αποχέτευσης και τη διαμόρφωση των παρτεριών.

-Υποβάσεις Δαπεδοστρώσεων: Το υφιστάμενο έδαφος θα συμπυκνωθεί με μηχανικά μέσα, θα διαστρωθεί στρώση σκύρων 3Α μέσου πάχους 10 εκ., στρώση άμμου λατομείου πάχους 5 εκ., συμπίεση και συμπύκνωση με μηχανικά μέσα, πλάκα ελαφρά οπλισμένου σκυροδέματος με πλέγμα Τ131 πάχους 10 εκ. και επίστρωση με τελικό δάπεδο

-Δαπεδοστρώσεις με κυβόλιθους τσιμέντου διαστάσεων 10Χ10Χ6 εκ (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

-Δαπεδοστρώσεις με ακανόνιστες πλάκες φυσικών λίθων (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

-Δαπεδοστρώσεις με συνδυασμό πλακιδίων μαρμάρου 20Χ20 εκ. και 10Χ20 εκ. (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

-Χαράξεις δαπεδοστρώσεων με συνδυασμό πλακών μαρμάρου και κυβολίθων (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

-Διαμόρφωση ξύλινου δαπέδου στην περιοχή της υφιστάμενης τάφρου αρχαιοτήτων (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

-Επικάλυψη υφιστάμενης τάφρου αρχαιοτήτων με κρύσταλλα ειδικών προδιαγραφών.

-Τοποθέτηση φωτιστικών εξωτερικών χώρων.

-Κατασκευή ξύλινων καθιστικών με βάσεις από εμφανές οπλισμένο σκυρόδεμα διατομής Γ, εντός των οποίων τοποθετείται κηπευτικό χώμα και φυτεύσεις.

-Τοποθέτηση κάδων κυλινδρικής μορφής (όπως ορίζονται από τα σχέδια)

-Φυτεύσεις φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων σε αναλογία 2:1 με θετική επίδραση στο μικροκλίμα και τέλος

-Κατασκευή δικτύου άρδευσης για τη βλάστηση.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση