Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Δημ. Νασίκας: Επιλύουμε το θέμα της εφεδρικής γεώτρησης στη Χλόη
Δημ. Νασίκας: Επιλύουμε το θέμα της εφεδρικής γεώτρησης στη Χλόη

Δημ. Νασίκας: Επιλύουμε το θέμα της εφεδρικής γεώτρησης στη Χλόη

Στην αξιοποίηση της εφεδρικής υδρευτικής γεώτρησης του οικισμού Χλόης της δημοτικής κοινότητας Βελεστίνου ξεκινά άμεσα η , ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας των κατοίκων και στο πλαίσιο αυτό ικανοποιείται το χρόνιο αίτημα των δημοτών της Χλόης για την αξιοποίηση της εφεδρικής υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Θυμαράκια».

Το συγκεκριμένο έργο θα εκτελέσει η , ενώ στο σύνολο των παρεμβάσεων θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου.

Σημειώνεται ότι η ανόρυξη της συγκεκριμένη γεώτρησης έγινε σε βάθος 180 μέτρων, από το 2007 έως το 2010, επί δημαρχίας νσταντίνου Κανάρη και επί δημαρχίας Δημήτρη ασίκα θα τεθεί σε λειτουργία ώστε οι της Χλόης να έχουν όλο το χρόνο υδροδοτική επάρκεια σε έκτακτες περιπτώσεις.

Η εφεδρική γεώτρηση θα παρέχει ποσότητα νερού 50m3/, ίση με την υφιστάμενη.

Πλέον, με την εφεδρική γεώτρηση τα προβλήματα θα εκλείψουν και οι της Χλόης δεν θα αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης.

Η γεώτρηση εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τέλος Απριλίου του 2019 και οι κάτοικοι της Χλόης θα απολαμβάνουν στο εξής όλο το χρόνο νερό για να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Δημήτρης ασίκας δήλωσε: «Δίνουμε λύση πλέον σε ένα πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας στη Χλόη, με τη λειτουργία της υδρευτικής γεώτρησης, η οποία θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Με τη λειτουργία της εφεδρικής γεώτρησης οι κάτοικοι θα έχουν επάρκεια υδροδότησης όλο το χρόνο ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας των συνδημοτών μας και με γνώμονα αυτό συνεχίζουμε».

Τεχνική περιγραφή του έργου

Το έργο υδρευτικής γεώτρησης στη Χλόη περιλαμβάνει  τις παρακάτω παρεμβάσεις:
-Κατασκευή οικίσκου
-Εγκατάσταση μοτέρ ισχύος 50 hp
-Αντλία παροχής νερού 50m3/
-Ηλεκτρολογικό πίνακα νέας τεχνολογίας softstarter και σύστημα διόρθωσης συνημίτονου Φ
-Καλωδιώσεις και σωληνώσεις

Επιπλέον των παραπάνω υπάρχει και το κόστος της ς της υδρευτικής γεώτρησης στη Χλόη.

Να σημειωθεί τέλος ότι είναι ήδη εγκατεστημένοι οι αγωγοί ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΡΦ και θα συνδεθούν με την εφεδρική γεώτρηση μόλις τεθεί σε λειτουργία ώστε να παρέχουν νερό.

"Αλιεύοντας" την είδηση