Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Διήμερο φεστιβάλ στην Κερασιά με φωτογραφικό διαγωνισμό
Διήμερο φεστιβάλ στην Κερασιά με φωτογραφικό διαγωνισμό

Διήμερο φεστιβάλ στην Κερασιά με φωτογραφικό διαγωνισμό

Για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο του Β. Πηλίου

 

Ο Πολιτιστικός & Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου και το Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας (έδρα Κερασιά Δήμου Ρ. Φεραίου) διοργανώνουν στην Κερασιά διήμερο Φεστιβάλ ( Παρασκευή 15/4 και Παρασκευή 6/5/2022) στο πλαίσιο της Δράση 5 του Έργου “ΚΑΡΛΑ κλίμα-γη-ύδωρ.-Καινοτόμες δράσεις για την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στις χρήσεις γης και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων”.

Η Δράση 5 αφορά εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή και τους υδάτινους πόρους και έχει ως στόχο τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου στην κοινωνία.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται αυτή την εποχή στην περιοχή   (Λίμνη Κάρλα & Βόρειο Πήλιο – αυτοφυείς Ορχιδέες), από τους εταίρους του έργου «Δράση και Ενέργεια»-ΚοινΣΕπ ( συντονιστής του έργου), το Πανεπιστήμιο ς και τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου.

Στο Φεστιβάλ που θα συμμετέχουν του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου , ενώ θα τηρηθούν ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωναϊού (αποστάσεις, μάσκες κ.λπ.)

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 (Κερασιά Πηλίου )

8.30 π.μ. Αναχώρηση των μαθητών από Βόλο με πούλμαν για Κερασιά .

9.00 π.μ. Άφιξη των μαθητών στο Κέντρο της άγριας Ορχιδέας στην Κερασιά

9.00 π.μ. μέχρι 1.00 μ.μ. Ενημέρωση στο Κέντρο Ορχιδέας και με φύλλα ς ( βιωματική εμπειρία). Στη συνέχεια σε βιότοπο Πλάκες ( με μικρό πούλμαν – δρόμος άσφαλτος 10 λεπτά) για επιτόπου έλεγχο επιδράσεων του ανθρώπου και της κλιματικής αλλαγής στο . Συγχρόνως αρχίζει ο διαγωνισμός καλύτερης φωτογραφίας άγριας Ορχιδέας που θα συναντήσουμε στους βιότοπους. Επιστροφή στο Κέντρο, εκεί ακολουθεί συζήτηση από την πρωινή επίσκεψη στον βιότοπο.

1μ.μ. μέχρι 3μ.μ. Εντυπώσεις του πρωινού στο μεσημεριανό φαγητό στην πλατεία της Κερασιάς.

Απογευματινές δράσεις

3.00– 6.00 μ.μ. «Το κυνήγι θησαυρού άγριας Ορχιδέας στο τοπίο» αναζήτηση των περισσοτέρων ειδών Ορχιδέας μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , σε συγκεκριμένο Βιότοπο – Μελίσσια. Μετακίνηση με μικρό πούλμαν δρόμος άσφαλτος 10 λεπτά μέχρι τον βιότοπο. Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ φωτογραφίας συνεχίζεται και εδώ.

6 .00– 6.30 μ.μ. Διευκρινήσεις : Οι φωτογραφίες από τους 2 βιότοπους θα σταλούν στο EMail : Ikonomidis.dimitrios@gmail.com για αξιολόγηση και βράβευση.

6.30 μ.μ. Αναχώρηση των μαθητών για Βόλο.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 (Κερασιά Πηλίου )

9.30 π.μ. Αναχώρηση από Βόλο με πούλμαν για Κερασιά

10.15 – 12.00 μ. παρουσιάζονται στο Κέντρο της Ορχιδέας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού με απονομή βραβείων & αναμνηστικών για την συμμετοχή τους στο διήμερο (Δράση 5 του προγράμματος).

12.30 μ.μ. – 2.30 μ.μ. Εντυπώσεις του στο μεσημεριανό φαγητό στην πλατεία .

Διοργανωτής Φορέας: Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου

Πληροφορίες : κιν. 6973886471 και 6973046632

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση