Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Διερεύνηση όρων και προϋποθέσεων της οικονομικής ενίσχυσης αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Διερεύνηση όρων και προϋποθέσεων της οικονομικής ενίσχυσης αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Διερεύνηση όρων και προϋποθέσεων της οικονομικής ενίσχυσης αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Aπό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επιβεβαιώνεται πλέον και επισήμως, διά του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκρέκα στην από 26-08-2019 κοινοβουλευτική της Ζέττας Μ. Μακρή, βουλευτή , ότι, για τη φετινή χρονιά, η αμυγδαλοπαραγωγή και συγκομιδή ήταν ελάχιστη τόσο στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου όσο και στην περιοχή των Καναλίων και γι' αυτό ευθύνονται οι επικρατούσες κλιματικές συνθήκες.

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης και παρόλο που το ως άνω αίτιο δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τα οριζόμενα στον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε εντολή στις του ΕΛΑ για τη διεξοδική και αναλυτική διερεύνηση της σωρευτικής πλήρωσης των όρων και προϋποθέσεων προκειμένου οι αμυγδαλο να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης ως αντιστάθμιση για την απώλεια παραγωγής.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες θα εξετάσουν την ικανότητα χρηματοδότησης τόσο από τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων όσο και από τα μέτρα κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας Minimis (Κανονισμός () αριθμ. 1408/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τροπο Κανονισμός () αριθμ. 316/2019 της Επιτροπής).

Σημειώνεται ότι, εάν αναγνωρισθεί η ανάγκη χορήγησης της ενίσχυσης από τη δεύτερη πηγή χρηματοδότησης, τότε θα ενημερωθεί, αρμοδίως και πλήρως αιτιολογημένα , η Ε.Ε. τόσο για την αναγκαιότητά της όσο και για το ύψος του συνολικού ποσού που θα απαιτηθεί.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση