Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Διερεύνηση όρων και προϋποθέσεων της οικονομικής ενίσχυσης αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Διερεύνηση όρων και προϋποθέσεων της οικονομικής ενίσχυσης αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Διερεύνηση όρων και προϋποθέσεων της οικονομικής ενίσχυσης αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Aπό το

Επιβεβαιώνεται πλέον και επισήμως, διά του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκρέκα στην από 26-08-2019 κοινοβουλευτική αναφορά της Ζέττας Μ. Μακρή, βουλευτή Μαγνησίας, ότι, για τη φετινή χρονιά, η αμυγδαλοπαραγωγή και συγκομιδή ήταν ελάχιστη τόσο στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου όσο και στην περιοχή των Καναλίων και γι’ αυτό ευθύνονται οι επικρατούσες κλιματικές συνθήκες.

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης και παρόλο που το ως άνω αίτιο δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τα οριζόμενα στον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του για τη διεξοδική και αναλυτική διερεύνηση της σωρευτικής πλήρωσης των όρων και προϋποθέσεων προκειμένου οι να τύχουν οικονομικής ενίσχυσης ως αντιστάθμιση για την απώλεια παραγωγής.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν την ικανότητα χρηματοδότησης τόσο από τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων όσο και από τα μέτρα κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας De Minimis (Κανονισμός () αριθμ. 1408/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τροποποίηση Κανονισμός () αριθμ. 316/2019 της Επιτροπής).

Σημειώνεται ότι, εάν αναγνωρισθεί η ανάγκη χορήγησης της ενίσχυσης από τη δεύτερη πηγή χρηματοδότησης, τότε θα ενημερωθεί, αρμοδίως και πλήρως αιτιολογημένα , η τόσο για την αναγκαιότητά της όσο και για το ύψος του συνολικού ποσού που θα απαιτηθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση