Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Λίμνης Κάρλας
Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Λίμνης Κάρλας

Διαγωνισμός Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της Λίμνης Κάρλας

 

 

Ανκήρυξη του κθηγητή Ευστάθιου Κουτσερή ως επίτιμο μέλος

 

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζει του Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. συνδιοργανώνοντας με τη δημόσια ομάδα του facebook ® «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» την επίσημη εκδήλωση απονομής των βραβείων και των επαίνων του 1ου Διαγωνισμού Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της ς Κάρλας «ΑΓΛΑΪΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) στις 18.30 στον χώρο του Μουσείου στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook ® «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας Φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το , την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της (χλωρίδα, πανίδα και οικότοποι – ενδιαιτήματα).

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό την προσέλκυση του κόσμου στη Λίμνη Κάρλα με σκοπό να γνωρίσει την Άγρια Ζωή της και να την αποτυπώσει ψηφιακά όσο καλύτερα μπορεί. Εξ' ορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτό το λόγο δίνεται έμφαση πρωτίστως στη δυσκολία και τη σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής.

Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι μαγεμένοι από το περιβάλλον τη ς και τους φτερωτούς επισκέπτες της, υπομονετικοί , απαθανάτισαν με τον φακό τους και την ευαίσθητη ματιά τους μοναδικές στιγμές, δυσκολεύοντας έτσι το της κριτικής επιτροπής. Με τα έργα τους αναδεικνύουν την ομορφιά της φύσης και μας θυμίζουν πως η είναι το σπίτι όλων μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης απονομής των βραβείων και των επαίνων περιλαμβάνει εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας  Σ. Γκανάτσιουπαρουσίαση της ομάδας του FB «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» από τον διαχειριστή της   Αλέξανδρο Οικονομίδη – παρουσίαση των μελών της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού -Απονομή Βραβείων και Επαίνων του Διαγωνισμού.

Επίσης, το Μουσείο θα τιμήσει και θα ανακηρύξει επίτιμο μέλος του τον καθηγητή Κουτσερή Ευστάθιο, ο οποίος έχει γράψει σειρά μελετών για τη και το αρχείο του φιλοξενείται στο Μουσείο. Είναι δε πάντοτε παρών και συνδράμει το έργο του Μουσείου σε κάθε περίπτωση. Έχει πλήθος επιστημονικών και δημοσιογραφικών δημοσιευμάτων και βιβλίων (ελληνικών και ξενόγλωσσων) και άρθρων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, γύρω από θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ανάπτυξης, διαχείριση φυσικών και ειδικά υδάτινων πόρων, κοινωνικών προβλημάτων, χωροταξικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού και Οικονομικής του περιβάλλοντος. Ως ιδιαίτερο θέμα τον απασχόλησε και τον απασχολεί το ζήτημα της περιοχής Κάρλας.

Με το πέρας της εκδήλωσης θα διατεθεί μπουφές για τους παρευρισκομένους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση