Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Βόλου στο Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου
Άσκηση ετοιμότητας  της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Βόλου στο Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου

Άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Βόλου στο Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου

Άσκηση ετοιμότητας στο   Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου (στην  έξοδο από Βελεστίνο προς Άγιο Δημήτριο) θα πραγματοποιήσει  η Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ Βόλου  την Πέμπτη 30-11-2017 και Ω/12.10′ σε συνεργασία με  Γυμνάσιο-Λύκειο-Ε.Π.Α.Λ Βελεστίνου(σχέδιο εκκένωσης), τον  Δήμο  Ρήγα Φεραίου (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας), το Α.Τ Βελεστίνου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και το Ε.Κ.Α.Β, για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και τη μεταφορά τους με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Σκοπός της άσκησης   είναι η εξακρίβωση των δυσχερειών επέμβασης σε περίπτωση σεισμού-πυρκαγιάς σε σχολική μονάδα.

Στην άσκηση θα συμμετάσχει το σύνολο των μαθητών και καθηγητών των σχολικών μονάδων.

Συνολικά θα λάβουν μέρος τρία  πυροσβεστικά οχήματα και  10  Πυροσβεστικοί υπάλληλοι.

Συνοπτικό σενάριο άσκησης

Στις 12.10΄ της 30-11-2017  θα χτυπήσουν τα κουδούνια και θα ακολουθήσει άσκηση εκκένωσης των σχολικών κτιρίων από τους μαθητές του  Γυμνασίου,  Λυκείου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου που θα συγκεντρωθούν σε προκαθορισμένα σημεία σύμφωνα με τα σχέδια εκκένωσης τους.

Στη συνέχεια για την ανάγκη παρακολούθησης της άσκησης θα συγκεντρωθούν όλοι οι  παρευρισκόμενοι σε προκαθορισμένα σημεία στο προαύλιο του Λυκείου.

Στις Ω /12:30 ειδοποιείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την Διεύθυνση του  Γυμνασίου, για κατάρρευση τμήματος του Σχολείου, συνέπεια ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 5,5 της κλίμακας Richter και ότι υπάρχουν σε αυτό εγκλωβισμένοι μαθητές και ταυτόχρονα  εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι άμεση και στον τόπο αποστέλλονται τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα. Κατά την πορεία των οχημάτων δίνονται από το Κ.Α.Ε. χρήσιμες πληροφορίες στον επικεφαλής της άσκησης και ότι υπάρχει εγκλωβισμένοι μαθητές στον 1ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το Λύκειο.

Με την άφιξη των οχημάτων στον τόπο του συμβάντος και μετά από αναγνώριση  στο κτίριο, διαπιστώνεται ότι υπάρχει  ένας εγκλωβισμένος και  τραυματισμένος στον 1ο όροφο του Λυκείου.

Το όχημα Π.Σ 3925 φτάνει πρώτο στο χώρο και το  πλήρωμα του οχήματος (οι οποίοι φέρουν εξάρτηση και αναπνευστική συσκευή) κάνει ανάπτυξη εγκατάστασης  χαμηλής  και προβαίνει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο λεβητοστάσιο που βρίσκεται στο Κτίριο του Γυμνασίου . Η πυρκαγιά μαίνεται  στο λεβητοστάσιο και στην κατάσβεσή της επεμβαίνει και το Π.Σ 1541 που τροφοδοτεί με νερό το Π.Σ 3925.Παράλληλα γίνεται και ρίψη αφρού λόγω των υλικών που καίγονται(πετρέλαιο).

Επιχειρείται από Διασώστες του Π.Σ 3925 προσέγγιση του 1ου ορόφου του κτιρίου – όπου και υπάρχει εγκλωβισμένος μαθητής- με χρήση ολκωτής κλίμακας.  Οι διασώστες φέρουν πλήρη ατομική εξάρτηση και καταφέρνουν να εντοπίσουν το εγκλωβισμένο άτομο. Ο τραυματίας τοποθετείται στο φορείο, δένεται με τους ιμάντες, του τοποθετείται αυχενικό κολάρο και του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Κατόπιν μεταφέρεται σε ασθενοφόρο από την σκάλα του κτιρίου.

Με το απεγκλωβισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς δίνεται λήξη της άσκησης.

Με το τέλος της άσκησης ακολουθεί τοποθέτηση του Διοικητή της  Π.Υ ΒΙ.ΠΕ Βόλου καθώς και του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Την προηγούμενη της άσκησης,  Τετάρτη 29/11/2017 θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις τάξεις των σχολικών μονάδων 3ωρη ομιλία παρουσίαση, από Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, σε θέματα αντιμετώπισης καταστροφών από φυσικά και τεχνολογικά αίτια καθώς και επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς με πυροσβεστήρα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση