Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Απονομή βραβείων στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.
Απονομή βραβείων στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.

Απονομή βραβείων στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασε το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. συνδιοργανώνοντας με τη δημόσια ομάδα του facebook ® «ΦΩΤΟΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» την επίσημη εκδήλωση απονομής των βραβείων και των επαίνων του 1ου Διαγωνισμού Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας Άγριας Ζωής της λίμνης Κάρλας «ΑΛΑΪΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) στις 18.30 στον χώρο του Μουσείου στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook ® «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ς, σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της (χλωρίδα, πανίδα και οικότοποι – ενδιαιτήματα).

Ο διαγωνισμός είχε στόχο την προσέλκυση του κόσμου στη με σκοπό να γνωρίσει την άγρια ζωή της και να την αποτυπώσει ψηφιακά όσο καλύτερα μπορεί.

Εξ' ορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτό τον λόγο δίνεται έμφαση πρωτίστως στην δυσκολία και την σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής.

Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι,  μαγεμένοι από το περιβάλλον τη λίμνης και τους φτερωτούς επισκέπτες της, υπομονετικοί , απαθανάτισαν με τον φακό τους και την ευαίσθητη ματιά τους μοναδικές στιγμές, δυσκολεύοντας έτσι το έργο της κριτικής επιτροπής. Με τα έργα τους αναδεικνύουν την της φύσης και μας θυμίζουν πως η γη είναι το σπίτι όλων μας.

Παρευρέθηκαν οι επίσημοι καλεσμένοι : Ο π. Αθανάσιος Σκοπιανός , ο δήμαρχος Δήμου Ρ. Φεραίου Δημήτρης Νασίκας , ο  Κώστας Λάμπρος , πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου και εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας  Αθανασίου πη , ο  Νικόλαος Χαυτούρας , πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και πολιτευτής του ΟΚ-ΚΙΝΑΛ , ο  Βασίλης Καραλής , ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εκπρόσωποι των Φορέων και Συλλόγων της περιοχής , καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Μουσείο.

Το της εκδήλωσης απονομής των βραβείων και των επαίνων περιλάμβανε εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας Σ. Γκανάτσιου – ομιλία για την Βολιώτισσα καθηγήτρια φυσιογνώστρια αείμνηστη Αγλαϊα Τσεκούρα – Οικονομίδη και αναφορά για το έργο της καταγραφής της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990 και παρουσίαση της ομάδας του «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» από τον διαχειριστή της  Αλέξανδρο Οικονομίδη – παρουσίαση των μελών της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού -Απονομή Βραβείων, Επαίνων και Αναρτήσεων του Διαγωνισμού , με μέριμνα της ομάδας «των Φωτογράφων της λίμνης Κάρλας και της ευρύτερης περιοχής» και με την ευγενική χορηγία καταστημάτων .

Επίσης, το Μουσείο τίμησε και ανακήρυξε επίτιμο μέλος του τον καθηγητή Κουτσερή Ευστάθιο, ο οποίος έχει γράψει σειρά μελετών για τη και το αρχείο του φιλοξενείται στο Μουσείο. Είναι δε πάντοτε παρών και συνδράμει το έργο του Μουσείου σε κάθε περίπτωση.

Έχει πλήθος επιστημονικών και δημοσιογραφικών δημοσιευμάτων και βιβλίων (ελληνικών και ξενόγλωσσων) και άρθρων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, γύρω από θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ανάπτυξης, διαχείριση φυσικών και ειδικά υδάτινων πόρων, κοινωνικών προβλημάτων, χωροταξικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού και Οικονομικής του περιβάλλοντος. Ως ιδιαίτερο θέμα τον απασχόλησε και τον απασχολεί το ζήτημα της περιοχής Κάρλας .

Το Μουσείο στο τέλος τίμησε την αείμνηστη καθηγήτρια Αγλαϊα Τσεκούρα και τον Δημήτριο Οικονομίδη , για την προσφορά τους στην καταγραφή και την παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής Κάρλας κατά τη δεκαετία του 1990 , καθώς και τον Τέλη Μπασδάνη , πρόεδρο και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας , για τη χορηγία στην εκδήλωση και τον  Βασίλη Καραλή , υποστηρικτή των δράσεων του Μουσείου .

Επίσης απευθύνθηκαν ευχαριστίες στην Ε.Ψ.Α Α.Ε , για την προσφορά αναψυκτικών , καθώς και στον    Απόστολο Γκανάτσιο για τον σχεδιασμό της αφίσας και της πρόσκλησης της εκδήλωσης .

Με το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε μπουφές για τους παρευρισκομένους.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση