Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Απόλυτα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου με την εξέλιξη της υπόθεσης Ι.Μ. Φλαμουρίου και κατοίκων Κεραμιδίου-Βενέτου
Απόλυτα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου με την εξέλιξη της υπόθεσης Ι.Μ. Φλαμουρίου και κατοίκων Κεραμιδίου-Βενέτου

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου με την εξέλιξη της υπόθεσης Ι.Μ. Φλαμουρίου και κατοίκων Κεραμιδίου-Βενέτου

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου  με την εξέλιξη της υπόθεσης και κατοίκων Κεραμιδίου-Βενέτου και προσθέτει πως ένα δίκαιο αίτημα των δημοτών βρήκε τελικά ευήκοα ώτα.

Η ευρεία που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ς και η θέση του Προκαθήμενου της τοπικής Εκκλησίας  Ιγνατίου διέλυσε τα «μαύρα σύννεφα» που είχαν διαταράξει πρόσκαιρα  τη σχέση των κατοίκων Βενέτου και Κεραμιδίου με την Ι. Μονή  Φλαμουρίου.

Σημειώνεται πως ο  κ.    επανέλαβε την εκπεφρασμένη  βούλησή του, το ζήτημα να λυθεί νομίμως και οριστικώς, προς όφελος των κατοίκων των δύο χωριών και αποφασίστηκε: «Η Ιερά Μητρόπολη θα αναμένει από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την ακριβή αποτύπωση και οριοθέτηση των κτηματικών περιφερειών που περικλείουν τα χωριά και Κεραμίδι και τυχόν περιοχές εκτός των κτηματικών περιφερειών, που είναι ζωτικής σημασίας για τα χωριά.

Η Μητρόπολη αναλαμβάνει την ευθύνη οι εκτάσεις αυτές να μην δηλωθούν από την Μονή Φλαμουρίου στο Κτηματολόγιο, με την σύμφωνη γνώμη των οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα».

Με την θετική αυτή εξέλιξη  ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος, σημειώνοντας  ότι με τα νέα δεδομένα θα αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες τόσο για τον Δήμο όσο και για τους δημότες Βενέτου και Κεραμιδίου (πολυδάπανοι δικαστικοί αγώνες, Κτηματολογικές , αγωγές, ακινήτων, έκδοση οικοδομικών αδειών και ) και  η περιοχή θα επανέλθει στην κανονικότητά της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση