Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Απολογισμός λειτουργίας ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου
Απολογισμός λειτουργίας  ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Απολογισμός λειτουργίας ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση  των δημοτών του Δήμου στην πρόληψη της υγείας, στις 24 Οκτωβρίου του 2016 ξεκίνησε την λειτουργία του το του Δήμου .

Σε μία μεγάλη τελετή εγκαινίων  στην οποία συμμετείχαν και οι μαθητές των σχολείων του Βελεστίνου στα πλαίσια την Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού που ήταν αφιερωμένη στην υγεία και την άθληση το του Δήμου, βράβευσε την συνδημότισσα  Ελένη Πολυχρόνη σε μία εκδήλωση με θέμα την κυστική ίνωση και κεντρικό ομιλητή των καθηγητή πνευμονολογίας  Κ.Ι Γουργουλιάννη.

Την ημέρα εκείνη δόθηκε το μήνυμα της σπουδαιότητας δωρεάς οργάνων και πως μπορούμε να «χαρίσουμε» ζωή σε πολλούς συνανθρώπους .

Σε περιοδεία που πραγματοποιήθηκε στα χωριά του Δήμου μας  κλιμάκιο εθελοντών συνεργατών του ΚΕΠ υγείας προχώρησαν σε ενημέρωση  μαθητών δημοτικών σχολείων και στους γονείς τους για θέματα σχετικά  με πρόληψη μυοσκελετικών παθήσεων, σωστής στοματικής υγιεινής και πρόληψη τερηδόνας καθώς και μαθησιακή αξιολόγηση.

Στην συνέχεια προχώρησε σε προγραμματισμένο έλεγχο αναπνευστικής ικανότητας των παιδιών της ΣΤ' τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε με την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της κλινικής πραγματοποίησαν εξέταση σπιρομέτρησης στέλνοντας το μήνυμα στους μαθητές του Δήμου  για την σωστή υγιεινή και την άθληση που πρέπει να περιλαμβάνουν στον καθημερινό τους  προγραμματισμό.

Ακόμη μία δράση του ΚΕΠ υγείας ήταν η επικύρωση της ς με το σωματείο κινητικά αναπήρων Ν. ς ”ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” όπου μετά από μία εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών   συλλέχθηκαν  117 μεγάλες σακούλες από πλαστικά καπάκια οι οποίες δόθηκαν στο σωματείο το οποίο ανταποκρινόμενο δώρισε τον πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για τις ανάγκες του κέντρου υγείας Βελεστίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕ.Π. υγείας ήδη προμηθεύτηκε 30 ειδικούς κάδους οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν σε δημοτικά κτήρια και σχολικές μονάδες  για την συλλογή πλαστικών καπακιών τα οποία θα τα δίνει στο σωματείο κινητικά αναπήρων προς αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Το Νοέμβριο του 2016 περνώντας το μήνυμα της άθλησης οργανώθηκε πεζοπορία σε συνεργασία με τον περιπατητικό σύλλογο Κεραμιδίου ”Η Αρχαία Καστανέα”  και τον ορειβατικό σύλλογο Βόλου  όπου σε  μία πορεία 6 ωρών εξερευνήθηκε   η φύση σε μία διαδρομή από την προς την Ιερά μονή Φλαμουρίου.

Τέλος πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο μετά από κάλεσμα του ΚΕΠ Υγείας και  με μεγάλη συμμετοχή μέρος του 8ο Πανελλήνιου συνεδρίου ”Η υγεία του παιδιού και του εφήβου” της εταιρείας Ε.ΦΥ.ΚΕ. Ομιλητές από όλη την προσήλθαν στο πλαίσιο του συνεδρίου και ενημέρωσαν για θέματα πρόληψης  γονείς και μαθητές.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας και δημοτικός σύμβουλος Σκρίμπας Ιωάννης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη είχε την δυνατότητα να ενημερώσει  τους συνέδρους για τον απολογισμό των δράσεων 2 μηνών λειτουργίας του νέου αυτού φορέα πρόληψης για την υγεία, καθώς και να ενημερώσει για τον προγραμματισμό δράσεων του τρέχουν έτους.

Το 2017  το ΚΕ.Π. υγείας αναμένεται να αποτελέσει εγγυητή  σωστής ενημέρωσης πρόληψης υγείας με στοχευμένες δράσεις και προγραμματισμό.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση