Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Απόκτηση του αρχοντικού Βαϊρα στα Κανάλια από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Απόκτηση του αρχοντικού Βαϊρα στα Κανάλια από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Απόκτηση του αρχοντικού Βαϊρα στα Κανάλια από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

Εδώ και πολλά έτη η Κοινότητα Καναλίων Δήμου εξέφρασε την επιθυμία και κατέβαλε προσπάθειες να αποκτήσει το νεοκλασικό Βαΐρα στην Κεντρική Πλατεία των Καναλίων. Πρόκειται για ένα το οποίο έχει χαρακτηρισθεί με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς αποτελεί αξιόλογο δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής με πολλαπλές προοπτικές αξιοποίησης του προς όφελος της Κοινότητας Καναλίων, των κατοίκων της και γενικότερα του Δήμου .

Το αρχοντικό αποτελεί διώροφο κτίσμα και βρίσκεται εντός οικοπέδου σε πολύ καλή τοποθεσία, σε κεντρικό σημείο του χωριού,  με εύκολη από τους κεντρικούς οδικούς άξονες της περιοχής, πλησίον της Κεντρικής Πλατείας και της Κοινότητας.

Η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να περιέλθει το αρχοντικό στην κυριότητα του και να αξιοποιηθεί καταλλήλως, καθώς περιλαμβάνει πολλούς και ευρύχωρους χώρους.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά : «Το αρχοντικό Βαΐρα αποτελεί ένα διατηρητέο ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, το οποίο μετά από πολλά έτη προσπάθειας της Τοπικής Κοινωνίας να περιέλθει στην Κοινότητα Καναλίων, κατορθώσαμε σήμερα ως Δημοτική Αρχή να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση του από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε πλήρως το συγκεκριμένο κτίσμα και να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο δράσεων, όπου οι των Καναλίων αλλά και οι δημότες όλου του Δήμου γενικότερα, να μπορούν να κάνουν χρήση σε πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και άλλου είδους δράσεις είτε να χρησιμοποιηθεί και για οποιοδήποτε άλλο σκοπό που θα μας προτείνει η Κοινότητα και οι κάτοικοί της.

Θέλουμε ο χώρος να καταστεί επισκέψιμος, όπου σε συνδυασμό με τη και τα της Λίμνης θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την φυσική και πολιτιστική του Δήμου μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση