Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Από την Κερκίνη Σερρών τα ψάρια για την ψαράδικη βραδιά στα Κανάλια
Από την Κερκίνη Σερρών τα ψάρια για την ψαράδικη βραδιά στα Κανάλια

Από την Κερκίνη Σερρών τα ψάρια για την ψαράδικη βραδιά στα Κανάλια

Από την Κερκίνη Σερρών θα είναι αγορασμένα τα ψάρια για την ψαράδικη βραδιά στα Κανάλια, παρά τις αρχικές ανακοινώσεις ότι θα διατεθούν καρλιώτικα ψάρια.

«Όλοι γνώριζαν ότι τα ψάρια για την ψαράδικη βραδιά στα Κανάλια, θα είναι αγορασμένα από τη λίμνη Κερκίνη Σερρών. Είναι άδικη η αντίδραση που υπάρχει» δήλωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας , με αφορμή ανακοίνωση του ΚΕΜΕΒΟ για την ψαράδικη βραδιά που διοργανώνεται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου με τη του Φορέα Διαχείρισης ς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίων, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία των Καναλίων.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το ΚΕΜΕΒΟ ανέφερε μεταξύ άλλων για την προσεχή εκδήλωση ψαράδικης βραδιάς στα Κανάλια «…Η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης ς Ιφιγένεια Κάγκαλου, σε ενημέρωση για την κατάσταση του ταμιευτήρια της Κάρλας που έκανε δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η λίμνη είναι τροφική μέχρι και υπερτροφική, δεν έχει εκροές και λειτουργεί σαν νεροχύτης, αναπτύσσονται κάποια βακτήρια που εκκρίνουν ουσίες τοξικές και για τα ψάρια. Έχει απαγορευτεί η αλιεία στον ταμιευτήρια για δύο λόγους και επειδή το δεν έχει τελειώσει ακόμη και για να προφυλαχτεί η δημόσια …και στο επιχείρημα ότι τα ψάρια δε θα προέρχονται τον ταμιευτήρα της Κάρλας ρωτά το ΚΕΜΕΒΟ «Δεν καλλιεργείτε έτσι στην τοπική κοινωνία την εντύπωση ότι τα ψάρια είναι κατάλληλα για κατανάλωση και η πρόσκληση αυτή δεν είναι αντιφατική με την απαγόρευση αλιείας?»…».

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για άδικη τοποθέτηση, διευκρινίζοντας ότι, όλοι γνώριζαν ότι τα ψάρια θα είναι αγορασμένα από την Κερκίνη Σερρών κι όπως είπε «Δημιουργείται σύγχυση. Το ΚΕΜΕΒΟ ήξερε τις απαντήσεις εκ των προτέρων. Στόχος μας είναι να μείνουμε στην αναβίωση του εθίμου. Εκείνες τις βραδιές των παλιών ψαράδων που όταν γύριζαν στο χωριό (ανά 15 μέρες) από το για να πάρουν προμήθειες, γλεντούσαν στην πλατεία του χωριού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες».

σ.σ. Όλα καλά μέχρις εδώ. Αλλά σε δελτίο τύπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις 25 Αυγούστου γινόταν λόγος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν καρλιώτικο ψάρι μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο. Ότι νά'ναι δηλαδή, αφού ο δήμαρχος σήμερα λέει ότι όλοι γνώριζαν πως τα ψάρια θα είναι από την Κερκίνη Σερρών…

Επικαιροποίηση μελέτης για έργα σε Πετροσσο και Κουλούρι

Προσπάθειες έτσι ώστε να ενταχθεί το αποκατάστασης του οδικού δικτύου κι ασφαλτόστρωσης στις περιοχές Πετροσσο και Κουλούρι στο Βένετο, καταβάλλει η Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Νασίκας επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής. «Υπήρχε μία μελέτη από την πρώην Κοινότητα Κεραμιδίου. Πριν μία βδομάδα επικαιροποιήσαμε τη μελέτη προϋπολογισμού περίπου 910.000ευρώ και προσπαθούμε να το εντάξουμε στο νέο ΠΕΠ Θεσσαλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε με την Π.Ε. Μαγνησία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προχωράνε οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από λακκούβες.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου που αφορά την αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Περιφέρεια» Τ.Κ. Αερινού και την ηλεκτροδότησή της, καθώς και στην πρωτοβουλία που έλαβε το Δ.Σ. του Α.Σ. Βόλου για χορήγηση 15 υποτροφιών σε φοιτητές αγροτικών οικογενειών – μέλη του Α.Σ. Βόλου, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

"Αλιεύοντας" την είδηση