Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Απεβίωσε ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Κων. Κανάρης
Απεβίωσε ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Κων. Κανάρης

Απεβίωσε ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Κων. Κανάρης

Aπεβίωσε  σήμερ  το πόγευμα σε ηλικία 88 χρονών, ο επί τέσσερις θητείες δήμαρχος  Βελεστίνου  και Φερών  Κωνσταντίνος Κανάρης, ο οποίος  νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με προβλήματα υγείας σε του Βόλου .

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 3,00 μ.μ.  , από τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου.

Ο εκλιπών εξελέγη στη θέση του δημάρχου Βελεστίνου για πρώτη φορά  την περίοδο 1994-1998 και στην συνέχεια στο Δήο Φερών  την περίοδο 1998-2010 τρεις συνεχόμενες θητείες,  οπότε  αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, αυτοδιοικητική  δράση.

Ο Κωνσταντίνος Κανάρης,  άρχισε να ασχολείται με τα κοινά μετά τη συνταξιοδότησή του από προϊστάμενος των Υπηρεσιών του Δήμου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους δημότες που τον ψήφιζαν για το αξίωμα του δημάρχου για 16 συναπτά έτη.

Είχε παντρευτεί την Ελένη Πρικαζάνα από το Βελεστίνο, που έφυγε από τη ζωή το 2015, κάτι που κόστισε πολύ στον ίδιο, με να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας.

Κατέλιπε δύο παιδιά, την Ελένη και τον Τριαντάφυλλο και πέντε εγγόνια, τρία κορίτσια και δύο αγόρια, δύο από τα οποία είναι ανήλικα.

Άνθρωπος με αξίες , ακεραιότητα, συνέπεια και ήθος

Ο δήμαρχος Δημήτρης εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην δήμαρχου, που δήλωσε ότι ήταν ένας με όραμα και για τον τόπο του. «Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κανάρης θα μείνει για πάντα στη σκέψη και στη συνείδησή μας ως ένας με αξίες και ακεραιότητα, συνέπεια και ήθος, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση και αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο Δήμο », ανεφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «το έργο που άφησε αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για εμάς, τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης  και την τοπική κοινωνία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ανιδιοτέλεια και τη μεγάλη προσφορά του στον τόπο και τους δημότες».

 

"Αλιεύοντας" την είδηση